Kick off i kväll

Jag har engagerat mig i en kulturförening här i Eskilstuna, en förening med syftet att brygga lokala ölsorter. Eftersom jag gillar att jobba ideellt så har jag börjat jobba gratis som bartender. Jag har ”pryat” i baren hos Lasse två gånger och nu på lördag blir det skarpt läge då jag och PeO ska ta ansvar för det hela. Vi har också fått utbildning av kommunens alkoholhandläggare i ”ansvarsfull alkoholservering”.

Lasse har också lärt oss skillnaden på ölsorterna i form av den stora ölprovningen vilket han gjorde på sitt vanliga sköna sätt. Vi bartendrar är ju ingen vanlig liten foglig samling. Han är cool den killen.

I kväll är det nu dags för kick off för bargänget, det ska bli intressant. Vi är onekligen en brokig samling.

Eskilstuna ölkultur kommer att flytta till större lokaler i maj och det är massor att göra. Ölbryggning kommer att ske i baren vilket gör detta unikt och kommer att sätta Eskilstuna på ölkartan.

Hoppas att de som bestämmer godtar mitt namnförslag ”Fristadens bryggeri” för det är också något unikt. Fristaden stod för utvecklingspolitiken i Eskilstuna på 1770-talet. Stadstullen togs bort till exempel för att öppna den fria marknaden.

Ann-Sofie