En kul vecka helt enkelt

Denna vecka har varit riktigt rolig. Att måndagen var ledig var ju bara en bonus. I tisdags hade vi gruppstyrelse och gick igenom ärendelistan till fullmäktige på förmiddagen och eftermiddagen ägnade jag mig åt Energi och Miljö. Vi har onekligen en spännade tid framför oss. Det kommer att bli ett spännande styrelsemöte på måndag.

I onsdags åkte jag och några medarbetare till Stockholm och deltog i Stadsnätsföreningens årsmöte. Det är sannerligen en mötesplats för svartfibernördar. Kul och lärorikt, även om språket ibland är rena kinesiskan. Vi passade på och prata med våra kollegor i Västerås om ett eventuellt samarbete när det gäller våra stadsnät.

Väl hemma i torsdags hade vi ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde om förbundsordningen i Vårdförbundet Södermanland. Vårdförbundet driver exempelvis ett behandligshem med tolvstegsmodellen. Denna verksamhet är starkt ifrågasatt just nu, vi får se hur det går.  Alla säger att verksamheten är bra men man vill inte ta kostnaden.

Torsdagskvällen ägnades åt komunfullmäktigesammanträde. Jag hade anledning att gå upp i talarstolen några gånger. Det gällde överförmyndarverksamheten och Energi och miljös elhandel. Spridda skurar alltså. Idag fredag har jag jobbat med lite administrativa uppgifter vilket jag faktiskt tycker är ganska kul, konstigt nog.

Imorgon är det årsmöte i föreningen Eskilstuna ölkultur, det ska bli intressant för det är stora saker på gång. I maj ska vi byta till en betydligt större lokal samt bredda verksamheten. Det kommer sannerligen att ställa stora krav på oss alla som är involverade.

Åter igen är det en insändare i Eskilstuna Kuriren som tycker att Energi och miljö ska byta ordförande, mig alltså. Men om man ska vara konsekvent så borde väl i så fall hela styrelsen avgå. Det jag personligen får fan för är nämligen inget jag gjort på egen hand. Alla i styrelsen var med och tog ansvar och alla var med och bestämde hur vi skulle agera utåt. En för alla, alla för en…..

Ann-Sofie