Kvinnorna kommer….

På DNs debattsida kan vi dag läsa ett inlägg om en rapport från högskoleverket. Rapporten visar att kvinnor i högre grad än män läser vidare på universitet och högskolor. ”Vi går mot ett lågutbildat manligt proletariat, ett högutbildat kvinnligt proletariat och en manlig maktelit på tippnivå”. DN debatt

Jag tror att på sikt så kommer kvinnorna att finnas med även på toppnivåerna, det är bara en tidsfråga.

Ann-Sofie

3 kommentarer

 1. Äntligen är det kvinnorna som kommer ha makten över männen.

 2. Kvinnorna har alltid haft den riktiga makten. Makten över generna och makten över valet.

  Det andra är bara en selektionsteater som vi upplever som livet.

  Det finns vissa länder och kulturer där kvinnorna dessutom har makten i selektionsteatern.

  Vad gör då männen: Super, slåss och dör.

 3. Ja, Anders, alla män super, slåss och dör. Idiot.

  Bara offer till män som ser sig som underlägsa som du. Många män är framgångsrika inom alla områden, även när det gäller kvinnor. Där får även de välja.

  Män väljer män. Vi styr alla företag(mer eller mindre), alla regeringar, t.o.m vår sexualuppfattning och kultur är ”manlig”. Alla våra främsta filosofer och stora tänkare är män. Redan Platon sa att ”kvinnan är en missbildad man”. Det säger en del om hur synen har varit länge och hur män som dessa har präglat vår värld.

  Jag tror att om utvecklingen fortsätter så kommer definitivt kvinnorna att gå om, men så långt kommer vi inte. Det är slut på flumskolan, nu är det krav som gäller och då skärper sig männen. Många framgångsrika män blir rika först långt efter skolan, de som startade Amazon eller Youtube sålde allt de hade i 35-års åldern och la upp företaget. Google startades i ett garage. Det är typiskt manligt, skulle jag vilja påstå. Många män tar inte skolan så seriöst, så stirra er inte blinda.

  Förhoppningsvis når vi ett jämviktsläge, men männen kommer styra i många decennier till. Kom ihåg att i alla stora länder som är mäktiga är jämställdheten långt bak. Tänk bara Kina. Finns det alls någon kvinna i hela det parlamentet?


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS