660 nya författningar

Riksdagen har onekligen jobbat flitigt, nu kommer 660 nya författningar att sätta sig in i. Nja alla känns inte lika angelgna för mig just nu. Men man måste ju hålla sig ajour i alla fall.

En av alla dessa berör a-kassornas avgifter och det är ju förändringar både upp och ner. Ser på AFTONBLADETs webbsida att en man vid namn Bajlan lämnat både facket och a-kassan på grund av att det var för dyrt.

– Jag ser inte mig själv som arbetslös så för mig var det inte värt pengarna, säger han.

Nej just det har man jobb så är ju allt frid och fröjd, men att lämna a-kassan kan bli en mycket dyrköpt erfarenhet om olyckan är framme och man blir av med jobbet.

Innan man kan få försörjningsstöd/socialbidrag måsta man sälja allt man har av värde och man får inte ha några pengar banken.

Jag vill ge alla ett råd och det är gå med i a-kassan så fort ni kvalificerat er för det. Det är en bra försäkring som är värd några kronor i månaden. Sedan tycker självklart jag att man ska gå med i facket, tänk på att det är de anställda som ligger i underläge (oftast i alla fall),fackföreningarna erbjuder en hel del stöd och hjälp om det blir en konflikt på arbetsplatsen. Fundera på vad som händer t ex vid en permitering/lookout? Det är inte kul att gå utan pengar om en arbetsmarknadskonflikt skulle uppkomma.

Det är nog en eller annan sjuksköterska som inte var med i facket och som blev utan pengar under strejken som just varit. De går givetvis inte ut och ”gråter” i media om detta, utan får stå sitt kast.

Era/våra arbetsgivare är med stor säkerhet med i någon arbetsgivarorganisation med det stöd som det kan ge i form av juristhjälp och annat; så varför tycker inte vi arbetstagare att detta stöd är lika viktigt för oss?

Det borde nästan vara tvärt om eftersom vi anställda alltid är den svagaste parten.

Jag ska läsa på mer om fjärrvärmelagen och tandvårdförsäkringen plus lite annat smått och gott.

Ann-sofie