Predikanten Maud Olofsson

Maud Olofsson har onekligen talets gåva, jag orkar inte höra många minuter på henne för än pladdrandet blivit helt ointressant att lyssna på. Hon är fantastisk på att stapla många ord på varandra utan att få något sagt. Hon påminner mycket om ”Pratan” från Beppes Godnattstund.

För någon tid sedan såg jag en dokumäntär om frikyrkor (eller vad det heter) från USA där välbetalda, välsmorda predikanter babblade på nästan på gränsen till tungotal. Då slog mig likheten med Maud Olofsson, hon skulle kunna byta plats med alla predikanterna och dessutom skulle hon bidra till en viss jämställdhet på den arenan.

Nu har även näringslivet och EXPRESSENS ledare kommit på att det är mycket snack från Maud och lite verkstad när det gäller regelförenklingar för företagen.

Maud Olofsson och Runar Sögaard skulle kunna slå sig ihop och åka på tältturné nu när sommaren är här. Runar har ju dessutom varit ”over there” på praktik och mött den ”berömda” Tim Storey som predikar fighting spirit för utbrända kändisar. Jojo kan det bli bättre? 

Ann-Sofie

1 kommentar

 1. Hej Ann-Sofie!

  Träffande och tyvärr är hon inte ensam. När jag skulle bemöta en trosviss nyliberal ”predikant” på nätet så kunde jag inte låta bli att klämma in ett ironiserande ”Halleluja. Amen”.

  Och tillfälligheterna har gjort att jag kommit att bevista mer tältmöten och dylikt än den normale svensken.

  Kanske kvinnor faller för den stilen hos män och vice versa (om de inte är quer). Lite typ Ulf Ekman, men man bör lyssna på honom ändå. Män blir nog lite fascinerade av utstrålningen hos en kvinna typ ”Kristi Brud”.

  Men det finns lysande undantag som E. Stanley Jones, Mahatma Ghandi, Albert Schweitzer och Carl Gustaf Jung även om den senare inte var en predikant (bara kristen)och är väldigt explicit i sin varning för överdrifter och ”predikningar”. Det finns även djupa och lågmälda svenska predikanter, men de har kanske varit med om någon allvarlig personlig motgång.

  Alltså lite en fråga om tycke och smak. Politik är däremot mycket allvarligt speciellt som andra människor hela tiden får ta smällen och endast av den anledningen borde vakna upp!

  Hälsar

  Rolf Wasén

  PS! Enligt Jung uppstår en form av ”psykisk kompensation” till följd av torftigheten, vilken kan ta sig konstiga former. DS.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS