Paradreflektioner

Igår gick jag och min man PeO i prideparaden för andra gången i ordningen. Det är onekligen en fantastisk upplevelse. En lite annorlunda upplevelse i det hela var moderaternas attityd. För det första var de uppdressade i ljusblå t-shirts hela bunten på ett tjusigt kollektivt vis. Vi sossar var en individuell och brokig blandning i regnbågens alla färger.

Det första intrycket av moderaterna var dock ett gäng som kom och gick förbi oss när vi höll på att samlas. Den ljusblå gruppen började plödsligt skandera ”vem vill vara sosse idag” ett antal gånger. Det kändes ju lite märkligt en dag som denna. Jag fick för mig att det var en dag när vi alla som var där skulle visa något annat, men men moderaterna hade tydligen en annan uppfattning.

Något senare när alla grupperna höll på att försöka samla sig/oss i fållorna fortsatte moderatgruppen sitt påhopp. Vi bemötte dem med att sjunga vår kampsång nr 1. Vilket måste ha gjort dem något störda, de stackarna har ju ingen.

Men jag ska kanske inte förfasa mig, moderaterna det ljusblå kollektivet bestod av ett gäng väldigt unga människor. Det var kanske utkommenderade, det såg så ut, och hade nog inte fått lära sig att hela tanken med pride är att öka toleransen och förståelsen för andra människor. Det kanske inte förstod bättre än att håna andra, det kändes dock väldigt konstigt.

Ann-Sofie

PS. Detta var ju kul DS.