Billström kräver…

Billström med flera tycker i dagens DN att ”vi” måste vara tydliga i kraven på invandrarna. Och vad är kraven på Billström själv? Det är väl ändå han och det övriga svenska samhället som kraven måste ställas på i första hand. De som kommer hit från helt andra delar av världen vad vet de om vilka valmöjligheter det finns. De flyttar så klart dit där det finns människor de känner sig trygga med. Det skulle förmodligen många av oss också göra om vi av någon anledning skulle vara tvugna att fly från vårt land.

Billström vill att de asylsökande tidigt ska bosätta sig där jobb och bostäder finns. Ja det kan ju låta rimligt men det är bara ett litet problem med detta. Där det finns många tomma lägenheter är ofta arbetslösheten också väldigt hög, därav de tomma lägenheterna. Det kan finnas undantag men de står inte som spön i backen.

Billström skriver ”det finns ingen rättighet att vara arbetslös i en speciell del av Sverige”, det måste väl ändå gälla alla oavsett bakgrund?

Arbetsgivarnas språkkrav sätter ofta käppar i hjulet för att någon med annat språk ska anses anställningsbar. Eftersom detta är ett faktum så måste vi ge språkverkygen samt givetvis ställa rimliga krav på att man tar till sig undervisning och går på praktiken eller vad man nu gör.

Ger det svenska samhället invandrarna det som behövs, det är väl den frågan vi i första hand måste ställa oss eller hur Billström, Kristersson och Svantesson?

Denna debattartikel känns lite grand som om man vill föregå den utredning som, misstänker jag, kommer fram till att regeringen hittills har misslyckats med sin politik, det känns nästan på lukten. Och då är det ju alltid bra att skylla ifrån sig.

Ann-Sofie

3 kommentarer

 1. Nu behöver inte tydliga krav nödvändigtvis vara synonymt med strängare, kanske gör det det i det här fallet. Tydliga regler brukar annars vara bätte än otydliga förstås. Regler ska naturligvis gälla för samtliga invånare i ett land. Krav på försörgning ska gälla alla, de som inte får något jobb får en allmosa för att inte svälta.
  Sedan är det klart att utomeuropeiskt bosatta personer som invandrar till Sverige kostar pengar. Men det gör alla vettiga investeringar i andra sammanhang också.
  Att det vill komma personer till Sverige som vill ta del av detta landet och ge oss möjlighet att ta del av deras erfarenheter är en bra investering. Det lönar sig på alla sätt, för alla. Och vi svenskar borde vara stolta över att folk vill komma till oss.
  Självklarheter, men var tvungen att säga det.

 2. at some point, immigration is an issue that must be taken hold of. as it stands right now, if immigration continues unhindered, the social welfare system could find itself in economic trouble. setting expectations on the people that are moving to sweden should not be something that needs to be debated. expectations can be found in every arena. laws, cultural mores, cultural values. when you travel or move abroad, the idea is not to impose your will on the country you are going to but instead marry the two. without setting any expectations, you imply that this country has no values, mores, or culture that should be adhered to. and that is unacceptable.

 3. Hej Stentorp!
  Ja reglerna måste gälla lika för alla. Vi ska vara glada att det kommer nya människor till vårt land annars klarar vi inte framtidens utmaningar. Men det förstår inte alla tyvärr.

  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS