Lokalborgarna stod på torget och bjöd på tårta

I dag när jag var på väg hem under lunchen möttes jag av mina borgerliga kollegor på Fristadstorget. De var glada för något och bjöd på tårta. Den såg god ut, hade gärna tagit en bit om jag inte skulle hem och äta. Jag ville ju så klart inte spoliera matlusten.

Jag tog i alla fall emot en liten papperslapp som de delade ut. På denna står det: Allians i Sörmland, jojo tänkte jag. De har ju just förlorat landstinget i Sörmland samt Strängnäs. Men varför hänga läpp för det?

Vidare står det på lappen: Satsningar på utbildning och forskning. Här slår man ett slag för förskolelyftet delvis för att personalen ska kunna göra karriär.

Nästa rubrik lyder: Utökad och uppvärderad yrkesutbildning. Här vill man exempelvis satsa på KOMVUX. Ett KOMVUX som man nyss varit på gränsen att lägga ner, fiffigt.

Sista punkten gäller storsatsningen på forskningen. Man säger sig satsa ca 15 miljarder kr, och lyfter fram att detta minsann är mycket bättre än vad Socialdemokraterna gjorde.

Men så bra att det är stolta och firar detta med tårta på Fristadstorget samtidigt som Reinfeldt och Bildt försöker prata sig ur FRA-problemet.

Ann-Sofie