Marita Ulvskog kandiderar…

till Europaparlamentet, bra! Jag är visserligen pro-EU men det behövs en ifrågasättande och kritisk röst som Maritas där.

Dessutom är vi socialdemokrater i opposition i Europaparlamentet och därför behövs en orädd socialdemokrat som Marita där tillsammans med våra andra duktiga EU-parlamentariker med sossestämpel.

Marita Ulvskog har varit partisekreterare ganska länge nu så det kan vara bra med ett byte på den posten också, både för henne och partiet. Politikerbloggen skriver också om detta, så klart.

Jag har raderat, ej godkänt kommentarer som jag inte anser tillför debatten något vettigt. Jag bestämmer över den här bloggen, ingen annan.

Ann-Sofie

9 kommentarer

 1. Jag kommer att sakna Ulvskog som partisekreterare. Är dock överygad om att hon kommer att kunna göra ett utmärkt arbete i EU-parlamentet. Ulvskog är en av de klokaste och mest framsynta socialdemokrater vi har. Hennes klarsyn och tydliga ideologi behövs mer än någonsin i EU-sammanhang.

 2. Nej, ingen bra ide.
  Hon är inte folklig, hon är irriterad när media ställer frågor,
  precis som Mona Sahlin, och dessutom har hon lite kunskap
  om Europeisk politik.

 3. Nej Fredrik Viberg, det är du som har dålig kunskap om MU.

  Hon är alldeles för bra för att gömmas bort som partisekreterare.

  Sorry för dig…

  Tack Ann-Sofie….

  Mvh Fredrik F.

 4. sudda sudda sudda det är ni sossar bra på!

 5. Ja kanske det, men varför ska jag tillåta tramskommentarer?

  De tillför inte något.

  Ann-Sofie

 6. Trams? Är det trams att ni genom er politik fört Sverige längre och längre ner i dyn? Att skolor, infrastruktur, vård, invandrarpolitik, företagarklimat osv är otroligt dåliga? Lev du i din illussion om du behagar!

 7. […] Lakejer gillar Peter Hultqvist men förslår också Morgan Johansson som tänkbar kandidat. Ann-Sofie Wågström gillar också att Ulvskog blir EU-parlamentariker medan Jonas Morian är mer skeptisk. Claes Krantz och […]

 8. Självklart skall inte trams förekomma.
  Däremot är censur av den sort bloggarKollegan Lena A. håller på med förkastlig.
  Hon tar bort all kritik oavsett om den är saklig eller inte.
  Hennes inlägg är bara för hennes ja-sägarkompisar.

  Tack Ann-Sofie för din öppna blogg.

  Mvh Fredrik F.

 9. Marita Ulvskog anser att demokratiska val är statskupper.

  Dessa ord yppade denna kvinna 1976 när sossarna förlorade makten till högerregeringen. Hon har jämnställt Fredrik Reinfeldt med Mao.

  Ulvskog anses tillhöra vänsterfalangen inom socialdemokraterna och har en uttalat EU-kritisk profil. Hon var som ung medlem i KFML, Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna.

  Ett annat uttalande kom efter avslöjandet att medlemmar inom Folkpartiet och SSU via falsk identitet loggat in på Socialdemokraternas intranät strax innan valet 2006. Ulvskog jämförde folkpartiledaren Lars Leijonborg med en våldtäktsman men detta uttalande tog hon senare tillbaka.[1][2]

  Vilket socialistiskt samhälle som väntar om socialdemokraterna vinner valet 2010 visar sig nu allt tydligare. Partisekreterare Marita Ulvskogs uttalande i en intervju uppmärksammas i Svenska Dagbladet, Oppositionen kan inte mena allvar:

  Alliansens arbetslinje har gett resultat i statens plånbok. Därför kommer man också ha råd att stärka psykvården, satsa på forskning och investera i infrastruktur.

  ”Det går inte ihop”, säger partisekrete­rare Marita Ulvskog till TT, ”när man ­fortsätter att slösa bort stora skattesummor samtidigt som man säger att man vill satsa på välfärden.” Det är komiskt att hon tycker att det är slöseri med ”skattesummor” när vanliga lönearbetare får behålla mer av sin lön, men uttolkat betyder detta att en s-­regering skulle höja skatterna för låg­inkomsttagare, tvinga fler till utanförskap och leverera sämre kvalitet i välfärden.

  Det är inte ett seriöst alternativ.

  Det är klart vi ska betala högst skatt i världen och få mindre och mindre för våra hårt förtjänade pengar eller hur Marita.

  Marita Ulvskog om den borgerliga valsegern i riksdagsvalet 1976. Citerad i Dagens Nyheter, 23 februari 2006.
  Det behövs en etikdebatt i den där herrbastun. Det finns ingen balans. Ta en sån som Astras vd Håkan Mogren … Han fick stora bonuspengar fast det hade gått sämre för företaget. Girigheten vet inga gränser. De berikar sig fullständigt ogenerat. Det finns samtidigt något väldigt barnsligt i det hela – de här direktörerna är som pojkar som sitter och mäter vem som har störst … bil i sandlådan.
  Källa: Aftonbladet, 18 juli 1998.
  Det finns väl ingen som tar Anders Björck på allvar? Det är en politisk pajas. Det är synd om honom.
  Källa: Aftonbladet, 18 juli 1998.
  Han är ju partisekreterare den här killen, han är van att snacka skit.
  Marita Ulvskog i SVT:s Gomorron Sverige 22 juli 2004, om folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson. Ett par månader senare utsågs hon själv till partisekreterare för socialdemokraterna.
  Ni borgerliga partier bedriver ju en partipolitisk verksamhet via pressen.
  Marita Ulvskog, i överläggningar med de andra partisekreterarna om partiernas öppenhet i redovisningen av sina inkomster.
  Vi är nu utsatta för en ibland orättvis granskning. Man koncentrerar sig på socialdemokraternas ofullkomligheter medan andra ligger så att säga i lä.
  Källa: Aftonbladet, 13 mars 2005.
  Han agerar som en våldtäktsman, som skyller på offret.
  Marita Ulvskog om folkpartiledaren Lars Leijonborgs hanterande av spionaffären i den svenska valrörelsen 2006. Källa: Ekot, Sveriges Radio P1, 6 september 2006.
  Vi har inte förlorat, alltså. Vi har starkt stöd i stora delar av landet.
  Marita Ulvskog i Gomorron Sverige, Sveriges Television, 18 september 2006, dagen efter socialdemokraternas nederlag i riksdagsvalet 2006

  Får jag fråga er sossar om ni anser denna kvinna är en tillgång? Jag hade inte ens satt henne att städa trapphus!

  Det kändes som en statskupp.

  I dagens SvD och sydsvenskan läser jag om att Sverige som land är mycket rikare än sina medborgare.

  AMF Pension kom nyligen med en rapport som visar att en tredjedel av LO-medlemmarna inte har några sparpengar alls och att hälften av dem som ändå har lite pengar har mindre än 25 000.

  Och så har professor Sven-Olof Lodin gjort en studie på uppdrag av Swedbank. Den visar att inget annat land beskattar medel- och höginkomsttagare lika skoningslöst på Sverige. De få gymnasielärare som når upp mot 30 000 i slutlön efter en lång karriär träffas av hårdare marginalskatt än börsdirektörer i jämförbara länder.

  Härligt att alliansen vågar fortsätta att kämpa för skattesänkningar, det måste bli större skillnad mellan att inte arbeta och att göra det. Men det gäller att kämpa mediemässigt, kraftigare än vad alliansen gör idag. För så fort några förbättringar görs för de som arbetar kommer medierna med snyftreportage som detta.

  Så här kommenterade för några dagar sedan Marita Ulvskog att alliansen fortsätter att sänka skatterna, främst för de med mindre inkomster.

  ”Det går inte ihop”, säger partisekrete rare Marita Ulvskog till TT, ”när man fortsätter att slösa bort stora skattesummor samtidigt som man säger att man vill satsa på välfärden. (min fetstil)

  En tredjedel av LO-medlemmarna har inga sparpengar över huvudtaget, och de flesta har mindre än 25 000 kr. Ändå vill sossarna förvägra dem mer pengar i plånboken.

  Det är dags för regeringen att syna oppositionens omänskliga politik i sömmarna. Låt dom inte komma undan!

  Här visade Ulvskogsan upp en studie i ointelligens, okunskap och såssighet inför valet 2006:

  Citat:
  Partisekreteraren Marita Ulvskog (s) skruvade på onsdagen upp konflikten mellan regeringen och näringslivet ännu ett snäpp. Hon hävdade att näringslivet försöker stjälpa regeringen genom att hålla inne investeringar i Sverige.

  På Ericsson, som hamnat i skottgluggen för debatten, är informationsdirektören Henry Stensson förbryllad över utspelet.

  - Det hela är märkligt, det finns inte ett rätt i det Ulvskog påstår, säger han till DN sent på onsdagskvällen.

  Enligt Stensson anklagar Ulvskog Ericsson för att:
  # Inte vilja investera i Sverige.
  # Inför valet 2002 ha hotat med att flytta huvudkontoret till London.
  # Inför valet i år ha slutat redovisa sina orderingångar till Konjunkturinstitutet, vilket skulle få konjunkturen att se sämre ut.

  - Men sanningen är att trots att Sverige bara är två procent av vår marknad investerar vi idag uppemot 60 procent av pengarna till forskning och utveckling i Sverige.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=519933

  Med vänner som henne behöver s inga fiender… (Så därför tycker jag att det är synd att förpassa en sådan lysande stjärna på s-himlen till Bryssel

  Varsegod den bjuder jag på!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS