Svenska språket kan vara knepigt

Det fick jag och min man PeO uppleva i går. PeO skrev en blogg om Jörg Haiders dödsolycka och det faktum att Haider varit på ett gayvänligt ställe vilket man kan dra vissa slutsater av. Heiders ”vän” Petzner har också deklararat att de var men än bara vänner.

PeOs och min syn på detta är att det finns olika händelser som gör att man kan drabbas av vissa insikter. PeO drog paralleller till Sverige Demokraterna. Problemet, om det nu är ett, var bara att PeO använde sig av ordet ”drabba” i sin sin blogg.

Här är ett citat från bloggen:”att det skulle bli så bra att partiet går över på en  linje hade nog inte ens de vildaste optimisterna vågat hoppas på. Nu önskar vi bara att Sverigedemokraterna “drabbas” av något liknande, varför inte en kvinnlig homosexuell invandrare som partiledare det skulle kännas fräscht.”

Av detta drar vissa Sverigedemokrater slutsatsen att vi önskar livet av herr Åkesson. Vilket vi givetvis inte gör.

Vi förtydligade detta men det ville man inte förstå. Nu hävdar någon att jag och min man hamnat i blåsväder. Det blåste till på PeOs blogg igår men annars blåser det inte särskilt hårt.

Man kan ”drabbas” av en insikt (ska det vara, fingrarna var lite ostyriga) också, Sverigedemokrater.

Jag fick en fråga från en Tobias och herr Ström passade på att utnämna mig till stans mest korkade politiker, Tobias undrade hur jag ska kunna se Eskilstunas Sverigedemokrat i ögonen efter detta. Och det kommer jag inte att ha något problem med eftersom jag aldrig önskat livet av någon. Problemet med att se Eskilstuna SD-representant i ögonen beror snarare på att han väldigt sällan dyker upp exempelvis på kommunstyrelsens- eller fullmäktiges sammanträden.

Senast jag såg honom kom han farande i en Mercedes CLC alternativt en CLK, liten och sportig var den i alla fall och jag tror inte att han noterade mig över huvud taget.

Avslutningvis, varför har sverigedemokrater svårare än andra att förstå citationstecken?

Ann-Sofie

8 kommentarer

 1. inskit var ordet! 🙂

 2. Ann-Sofie och PEO!
  Har viss förståelse för att budskapet kunde misstolkas, men ta inte vid er av den totalt omdömeslösa reaktionen från vissa håll. De skjuter sig själva i foten med sådana inlägg.
  ”Inskit” var ett för mig nytt ord. Gratulerar till att ha berikat vårt språk med ännu ett ord!

 3. Hej PeO och Ann-Sofie!

  Vilken olustig pseudodebatt som drabbade er. Jag ser direkt iaf att PeO inte önskar livet ur Jimmie Åkesson utan när en önskan om att sverigedemokraternas parti omvandlas till ett HBT-parti på ett alldeles otippat sätt.

  Kram Lena

 4. Tack för stödet Lena och Lennart!

  Vill man så kan man…..

  Ann-Sofie

 5. Att några sverigedemokrater tycker att jag borde avgå ser jag bara som beröm.

  Ann-Sofie

 6. Halloj, blev uppringd av folket idag som frågade vad jag ansåg om det hela. Efter att fått citaten upplästa så blev jag lite ställd. Jag ville läsa bloggen själv innan jag drog någon slutsats, och ja sa att det hela förmodligen var ett missförstånd. Tycka vad man vill om formuleringarna, många tycker nog det var osmakligt att vara så positiv i samma andetag som man omnämner en människas död och senare drar paralleller till SD. Jag är glad över senare förtydliganden om ickemordiska tankebanor=)

  Ps: En SLK och jag tror jag såg dig om tillfället var för någon månad sen, kaka eller rondellen vid kyrkan.. Ses på Torsdag så kan vi se varandra i ögonen hehe. Kram

 7. Oh, här verkar det som om ni är ”on speaking terms”. Bra. Vem räds en rejäl debatt?

 8. Ja Adam är en av få som fattat vad PeO menade.

  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS