Kalvkinder på Jernberghska gården

Om ni aldrig ätit kalvkinder förut så tycker jag att ni ska våga prova. Griskinder kokta i öl är också en kulinarisk läckerhet.

PeO och jag besökte Jernberghska gården i går lördag för att äta en bit mat. På menyn fanns kalvkinder och jag hade hört av min syster Annika att det var något av det godaste man kunde äta. Och mycket riktigt det var underbart gott. Till detta fantastiskt möra kött serverades mandelpotatispuré med västerbottenost. Jag åt så mycket att PeO blev smått chockad. Var sitt glas av husets röda vin till gjorde inte det hela sämre. Vi avslutade måltiden med deras specialkaffe och en chokladdryffel.

Våga prova kalvkinder nästa gång det finns på menyn, man kan ta ut eventuella löständer 🙂

Vi avslutade dagen på Eskilstuna Ölkultur. Vi hade tänkt gå hem tidigt men då började Taboogie att spela och då gick det ju inte att gå hem. Det är ett lokalt band som består av ett gäng gamla musikerrävar. Några av musikanterna känner jag igen sedan Djurgårdsfestivalerna på 70-talet bland andra Björn Hultsten.

Det blev inte så sent i alla fall, Ölkultur stänger kl 22.00.

Ann-Sofie