Ideologiskt krumbukteri

Det ska bli väldigt intressant och se hur Eskilstuna Kurirens ledarredaktion ideologiskt ska kunna försvara Eskilstunaborgarnas lappkast vad gäller frågan om kommunalskatten.

Så här formulerade sig redaktör Voronov här om dagen: ”Staten som ägare av Volvo och Saab Automobile? Idén bör inte avvisas på ideologiska grunder men väl på ekonomiska.”

Jag har fått för mig att den allmänna borgerliga inställning till statligt eller för den skull kommunalt ägande av produkter och tjänster som det privata näringslivet kan ta hand om är icke önskvärt av ideologiska skäl.

Här kan ni läsa ett citat från Kristdemokraternas webbsida:” Här på insändarplats har frågan ställts varför alliansregeringen med kristdemokratiska kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell i spetsen säljer statliga bolag. Vår grundhållning är att konkurrensutsatt verksamhet ska bedrivas i privat regi.”

Därför ska det bli intressant och se om Voronov kan göra en ideologisk krumbukt även i skattefrågan.

Ann-Sofie

2 kommentarer

  1. Hej Ann-Sofie.

    Krumbukt, kul ord, var tvungen att slå upp det. Krumbukt: krökning, krök, slingring, överdriven bugning, undanflykt, omsvep, fint, krångel och invändning. Här betyder det nog att du syftar på hur Alex Vornov skall slingra sig ur det här, den här gången? Han flip-floppar ju, det är det som är hans grej och så tror han att ingen ser genom honom. För dig och mig som känner Alex väl blir det ju roligt varje gång han ”tappar” bort sin ideologi. Ta tex att han vill att Strängnäs kommun skall sälja SEVAB för det är inte en kommunal angelägenhet att äga och driva ett sådant bolag. Nästa ögonblick säger han att han vill att Eskilstuna Energi skall köpa SEVAB. Eskilstuna Energi är också ett kommunalt ägt bolag, men där byter han ideologi helt plötsligt igen. Märkligt. För att inte tala om när han vill avsätta kommunalråd, i det ena ögonblicket vill han avsätta ett moderat kommunalråd och i det nästa en sosse!

    Kram Margit

  2. Hej Margit! ”Känner väl” är att ta i lite men ändå. det är intressant och se hur han vänder till saker och ting.

    Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS