Tack för ett snabbt svar

Jag undrade i går hur den politiska redaktionen på Eskilstuna Kuriren skulle försvara borgarnas sista stora politiska fråga nämnligen den om skattesänkning och redaktionen var snabb med svaret.

Oppositionen tar ansvar svarar ledarsidan, mina ögon tåras.

Och så passar man på och ger Strängnäs en känga: ”Det kan inte sägas om en del av Strängnäs oppositionspartier som för inte så länge sedan satt i majoritet. Moderaterna och kristdemokraterna manar i ena stunden till sparsamhet för att i andra stunden kräva nya utgifter, sådana som adderas till dem som redan finns i partiernas gemensamma (plus strängnäspartiet) budgetförslag.”

Vidare skriver Kuriren-ledaren: ”Vårdnadsbidrag är en kvinnofälla och innebär att i det här fallet kommunen betalar människor för att de inte ska arbeta. Åtminstone det sista går på tvärs med det budskap som allianspartierna annars predikar.”

De borgerliga i Eskilstuna har ännu inte gett upp vårdnadsbidragsfrågan så vi får väl se om verkligheten kommer i fatt dem även på detta område. Och då ska det bli riktigt intressant och se hur ledarredaktioen förhåller sig då.

Ann-Sofie