Hur kan man betygsätta någon som inte syns eller hörs?

Ja förutom i skolans värld där är detta möjligt vilket jag vet av egen erfarenhet.

Men icke för ty nu gäller det den enkätundersökning som gjorts bland borgerliga kommunpolitiker angående ministrarnas insatser.

Listan toppas inte helt oväntat av finansminister Anders Borg och i botten ligger handelsminister Ewa Björling.

Ewa Björling! Ursäkta men vem är det?

Nu är jag ju förvisso inte en borgerlig kommunpolitiker men håller mig trots detta ajour med vad som händer inom det politiska Sverige och jag kan inte för mitt liv komma på, något annat än svartbygget, när jag senast såg något utspel eller något annat från handelsministern.

Hon delar sistaplatsen med en riktig ”sköning” nämligen försvarsminister Sten (FRA) Tolgfors, Tomhylsan även kallad. Vapenvägraren som fick ansvar för försvaret. Det är väl lika smart som att sätta räven att räkna hönsen i hönsgården. Till hans försvar vill jag än då säga att han har både synts och hörts i alla fall.

Susanna Birgersson drar följande märkliga slutsats på Eskilstuna Kurirens Ledarblogg: ”Missnöjet med Tolgfors kommer sig av att han inte protesterar mot regeringens nedprioritering av försvarsfrågorna.”

Personligen tror jag att en regering bestående av ministrar som kritiserar regeringen inte blir särskilt poppis.

 Ann-Sofie

1 kommentar

  1. Ja, visst har Tolgfors hörts. Han gjorde något mestigt uttalande om FRA-lagen, och sedan stoppade huvudet i sanden, så FRA-chefen fick ta hela smällen trots att det var ett politiskt beslut.
    Det svenska försvaret klarar inte att försvara Sverige, vilket alla vet, och det borde förljdaktligen döpas om till ‘bromset’, för det är väl det enda det duger till, bromsa lite om man nu hinner mobilisera. Utrustningen är usel och usel efter alla besparingar och de enda högteknologiska försvarsprodukterna som finns säljs till andra länder. Förutom JAS som man måste muta sig fram för att få någon annan att vilja använda, men då med subventioner från staten givetvis.
    När nu en mäktig granne i öst börjat bygga upp sin kapacitet, är det inte att ha en velig försvarminister som inte har en susning om något. Tillsätt en försvarminister som kan något om militära saker och inte bara är en bandhund för besparingsivrarna.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS