Jag skrev ett brev till chefredaktören

Före jul fick vi ett exempel på hur mediafolk behandlar sina läsare. Det var min styrelsekollega Lennart Hallergård (m) som i en veckas tid försökte få in en kommentar i Eskilstuna Kuriren. Hans kommentarar och inlägg har en benägenhet att drabbas av ”tekniska problem” Vi är flera som upprörts över hur illa han blev behandlad av ledarredaktör Voronov.

Jag skrev därför den 22 december följande brev till tidningens chefredaktör Peo Wärring:

Hej Peo!
Jag har tagit del av ett inlägg från ledarsidan i lördags, ”Det kom ett brev till ledarredaktionen”. Lennart Hallergård har skrivit detta brev och undrat varför hans inlägg/kommentar av någon anledning för andra gången drabbas av tekniska skäl. Ledarredaktionen väljer att ta in delar av han brev för att visa att hans ton inte är trevlig men utelämnar helt skälen som var anledningen till att han skriv initialt. Sanningen kan uppenbarligen vara svår att smälta.
 
Var i stället ärliga och säg som det är att ni inte vill ta in kommentarer som slår hål på er story.
 
Jag blir faktiskt bedrövad över hur ledarredaktioen behandlat Lennart Hallergård.
 
God jul och Gott Nytt År
Önskar
Ann-Sofie Wågström

Tror ni att jag fått någon respons?
Ann-Sofie

8 kommentarer

 1. Hej Ann-Sofie.

  Peo Wärring kanske är chef bara på pappret; han kanske är trött och har lämnat över ansvaret till någon annan? Det är alltid ledningens ansvar om tokiga saker får fortgå i deras organisation.

  MVH Margit

 2. Ann-Sofie
  Ansv. utgivare håller undantagslöst sina journalister om ryggen oavsett hur oetiskt eller missvisande de skrivit.
  Det förvånar mig faktiskt, att Peo Wärring har dröjt så länge med ett svar. Att AV varit i Afrika, är inget skäl för ett sådant dröjsmål. Mycket dålig stil!

 3. Hej Margit och Lennart!

  Jag tycker att det är fruktansvärt dålig stil. Hade jag prenumererat på tidningen hade den blivit uppsagd omgående.

  Ann-Sofie

 4. Det vi inte förstår, har jag förstått, är att i mediabranschen existerar ingen kåranda…. alla är så idealistiska och fulla av samhällsansvar att det omöjligt kan publiceras saker som är det minsta tveksamma. I motsats till alla andra grupperingar i samhället är nämligen pressen undantagen från presens idé om värdet av utomstående granskning, av detta följer att allt som skrivs måste vara rätt annars skulle pressen skrika på utomstående granskning. Eller kan jag ha fel…… ?

  Det är så svårt när man måste ha olika måttstockar för olika aktörer, jag blir förvirrad……

 5. PeO
  Menar du ingen eller en väl fungerande kåranda? Jag fattar inte riktigt ditt budskap, så som du har formulerat dig. (Första meningen). Tycker att kårandan är nog så påtaglig. Tänkte hämvisa till Liza Marklund, men upptäcker, att det har du redan gjort. Det journalistiska skrået är och förblir ett oåtkomligt skrå för oss, som inte har samma vapen. PO Wärring är uppenbarligen en fegis. En chefredaktör och tillika ansvarig utgivare har ett publikt ansvar, att bemöta/besvara inlägg från läsekretsen. Det är nu tre veckor sedan Ann-Sofie inte fått något svar. Ynkligt!

 6. Hej Lennart.

  Jag försökte ju vara ironisk 😉

  Jag tycker att press/media är ruskigt bra på att hålla varandra om ryggen många i allvarliga frågor.

 7. Nej och du är inte värd respons heller!

 8. Hej Robert!
  Så är det kanske, din respons räcker mer än väl.

  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS