Alla ska prata Svenska

I alla fall på två kommunala fritidsgårdar i bostadsområdet Rosengård i Malmö. Eskilstuna Kuriens ledarblogg kommenterar saken.

Det kan väl vara bra ur flera aspekter om alla förstår vad som sägs på en fritidsgård och det kan väl också vara positivt för språkinlärningen. Jag tycker dock inte att det ska ske någon form av bestraffning i detta sammanhang.

Idén till detta bottnar nog i Folkpartiets språkkravspolitik som ni kan läsa mer om här.

Men borde inte liberala Eskilstuna Kuriren gilla Rosengårdsinitiativet?

Ann-Sofie

3 kommentarer

  1. Jag kan lova dig att det inte bottnar i något fp-förslag. Problemet handlar istället om mobbning och allas lika rätt att delta i fritidslivet. Pratar man 170 olika språk, uppstår lätt konflikter som kan vara svåra för personalen att reda ut. Hur tror du att du skaulle klara av att vara ledare för en fritidsgård i, säg Azserbadjan? Det blir nog svårt att hålla ordning på ungarna om du inte förstår vad de säger.

    Men det är klart, det måste ju vara så att fritidspedagogerna i Rosengård är rasister…

  2. Det går säkert bra att kolla källan direkt, och ringa till Apelgårds fritids och kolla med personalen HUR regeln implementeras.

    Ledtråd: Oscar Petersson är INTE ute och cyklar.

  3. Oscar är ute och cyklar. Det är inte ett invandrar problem det är ett ungdomsproblem! Händelserna i rosengård berodde på att hyresvärden stängde en samlingslokal för dessa människor. Vad villl han uppnå? Jag vet vad han kommer att uppnå skadegörelse och kriminalitet!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS