Stattshotellet har brunnit, gärningsmannen är redan dömd

Vårt 70-åriga stadshotell tuttades på i veckan, jättertråkigt men tur att ingen skadades allvarligt eller omkom. Rådig personal och räddningstjänst gjorde ett mycket bra jobb.

Jag hade inte tänkt skriva om detta för det har många gjort redan men i kväll såg jag en artikel på ekuriren som jag bara inte kan låta bli att kommentera.

En man har passerat några kameror och därmed tagits in för förhör. Så här skriver Eskilstuna Kuriren: ”Gärningsmannen klättrade in på gård”.

”Gärningsmannen”? Hur vet Eskilstuna Kurirern att det är gärningsmannen?

Intressant att se Eskilstuna Kurirens inställning till vårt rättssystem. Jag levde i tron att det i första hand är Tingsrätten som bedömmer om det är gärningsmannen eller ej.

Men varför hålla på och utreda saker inom rättsväsendet, det kostar ju bara en massa pengar. Eskilstuna Kuriren vet ju redan att det är gärningsmannen.

Saken är klar!

Ann-Sofie

5 kommentarer

 1. Du vet…. Eskilstuna Kuriren sysslar mer med opinionsbildning än journalistik nu för tiden.

 2. Ja deras grundinställning är, ”rätt i sak varje dag”.

 3. Ja det är ju lätt, det är ju bara den ”särskrivande specialklassen” som bryr sig om att granska dem. Om det vore något liv i någon journalist i länet skulle Eskilstuna Kuriren fått sina fiskar varma men antagligen vill väl alla börja jobba på den stiftelseägda skyddade verkstaden.

  Inte konstigt att Eskilstuna Kurirens skribenter inte har någon medkänsla med uppsagda utan a-kassa…..

 4. Detta att peka ut någon som skyldig innan en ev rättegång är ju omfattande, inte bara i media. Det kan vi alla pyssla med då och då. Särskilt i mål med sexuella inslag. Våldtäkt, sexualbrott mot barn, våld i nära relationer etc.
  En kvinna jag kände stoppade mig på gatan och sa att: ”Vet du att X är pedofil!!!!”. Och så skällde hon på mig för att jag kände honom. Men det
  visade sig vara ett misstag och han var oskyldig. Men för många är han pedofilen till sin död. Han håller sig mest hemma nu och har sagt upp sig
  från förskolan. Synd! Han var en tillgång där.

 5. […] han då har släppts fri eller ej. Tidningen Folket skriver om ryktesspridningen i Eskilstuna. Ann- Sofie Wågström, (s) påminner om omtanken för en eventuellt oskyldig man. Är det så, kan man  […]


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS