Vill en del socialdemokrater inte att vi ska vinna valet 2010?

Ja vad ska man annars tro när man läser dagens aktuella debatt

Nu har vi valt Mona Sahlin som vår partiordförande då är det vår förbannade plikt att stötta henne. Mona är inte ofelbar men vem är det? 

Hon talar med dialekt, hon pekar inte med hela handen, hon är lyssnande och tillåtande och dessa saker passar visst inte vissa (gråsossar) individer.

Det är så tråkigt att vi behandlar varandra på detta viset.

Andra som också har tröttnat på detta är  bland andra Jonas Morian, Hannah Bergstedt, Ewa Jansson, Peter Andersson och Mikael Westin.

Ann-Sofie

12 kommentarer

 1. Hej Ann-Sofie.

  Ja, det var en märklig debattartikel. Några gubbar i ditt parti har svårt för kvinnor med makt verkar det som?

  Kram Margit

 2. Antingen kan man tycka att det är en plikt att stödja ett misstag eller så kan man ju inse att man gjort ett fruktansvärt misstag när man enhälligt röstade fram Mona Sahlin till partiordförande.

 3. Mona Sahlin har kört över sina väljare – därav väljarraset. När hon drev igenom Lissabonfördraget MOT sina egna gräsrötter, samt även mot LO:s medlemmar, vars ledning I SIN TUR lät henne göra det, så övergav väljarna partiet. Opinionsmätningarna efter 20 nov 2008 pekar rakt nedåt för hennes del. Inte konstigt.

  I EU råder ett kostymvälde i jämförelse med vilket det svenska gubbväldet bleknar – denna kritstrecksrandiga församling lyses endast upp av Agneta Merkel som färgklick, och hon är väl inte heller direkt någon som går i täten för att reformera detsamma.

  Lissabonfördraget som Mona Sahlin drev igenom avskaffar dessutom den folkvalda demokratin genom att riksdagens makt överlämnas till regeringen att besluta åt oss i EU.

  Socialdemokraterna har sen länge frusit ut alla sina EU-kritiker oavsett hur många personvalskryss dessa fått.

  Att säga ja till Lissabonfördraget är att säga ja till diktaturen.

  I Tyskland är man mer vaksam – där har riksdagsledamöter inlämnat KRAV på att författningsdomstolen skall granska fördraget mot grundlagen, till skillnad från vårt eget Lagråds släpphänta granskning. Ratificeringen är nämligen inte förenlig ens med vår grundlag, av det skälet att rättighetskatalogerna inte överensstämmer, och då är det inte tillåtet enligt vår grundlag att överföra mer makt till EU, ändå har man gjort det, men beslutet är alltså inte legitimt.
  De rättigheter som saknas i Lissabonfördragets s k rättighetskatalog men som däremot finns otvetydigt inskrivet i vår grundlag är följande:
  1. Rätt till skydd mot hemlig avlyssning.
  2. Rätt till skydd mot åsiktsregistrering.
  3. Rätt till skydd mot godtyckligt frihetsberövande
  4. Rätt att delta i demonstration på öppen plats.

  JUST de rättigheter som man nu lagstiftar bort med FRA-lagen, tele- och datalagringsdirektivet, europeisk arresteringsorder m fl.
  I Berlusconis Italien föreslår man nu också lag som förbjuder anonyma bloggare, vilket innebär implementering av punkt nummer 2.

  Den som lämnade in kravet på granskning i Tyskland är ingen mindre än son till Stauffenberg – officeren som utförde attentatet mot Hitler 1944, vilket kanske inte är så konstigt, med tanke på att Lissabonfördraget avskaffar demokratin precis på samma sätt som den tyska riksdagen gjorde på 30-talet; genom att överlämna riksdagens makt till regeringen som sedan kunde utse Hitler till rikskansler, som raskt sen införde lagar liknande de som nämnts här.

  Vad som i övrigt är att säga om Mona Sahlins agerande i och med ratificering av Lissabonfördraget är att hon därmed också visat tydligt ställningstagande för den lönedumpning till extremt låga nivåer som det kommer att innebära i och med att ALLA rättigheter – till och med de som är INSKRIVNA i LIssabonfördragets rättighetskatalog, således kollektivavtalen och strejkrätten – är underkastade de fria rörligheterna, så strider strejkrätten och kollektivavtalen mot dem så gäller de inte.

  Det är för att Mona Sahlin driver denna politik som hon överges av väljarna, inte något antifeministiskt drev.

  Men de här ja-sägarna verkar för det första inte bry sig om fakta, inte heller om demokratin – se ovanstående beskrivning.

 4. Jag skrev fel. Så här skulle det vara:

  ”JUST de rättigheter som man nu lagstiftar bort med FRA-lagen, tele- och datalagringsdirektivet, europeisk arresteringsorder m fl.
  I Berlusconis Italien föreslår man nu också lag som förbjuder anonyma bloggare, vilket innebär upphävande av punkt nummer 2.”

 5. […] Mona, avgå inte – Alliansen behöver dig“, Ann-Sofie Wågströms Weblog: “Vill en del socialdemokrater inte att vi ska vinna valet 2010?” Största Moderatstödet på 12 år/övriga allianspartier backar sakta ut ur riksdagen – […]

 6. […] Mona, avgå inte – Alliansen behöver dig“, Ann-Sofie Wågströms Weblog: “Vill en del socialdemokrater inte att vi ska vinna valet 2010?” Största Moderatstödet på 12 år/övriga allianspartier backar sakta ut ur riksdagen – […]

 7. Mona Sahlin valdes av den socialdemokratiska kongressen. Det betyder inte att det är varje persons ”förbannade plikt” att ge henne sitt stöd. Sahlin har nog ett ganska lågt stöd utanför den innersta kretsen och de ombud som valde att rösta fram henne till partiordförande. Hon var inte ens valberedningens första eller andra val. Flera andra hade tydligt sagt nej innan man föreslog Mona Sahlin.

  Fast du kanske inte tycker om att man kritiserar det egna partiet?

 8. hejsan
  Som lite input till detta ovan utalande att det är vår plikt att stötta Mona Sahlin.
  För det första (och ja jag är socialdemokrat) så hade inte jag någon som helst chans att påverka valet av Mona Sahlin.
  Och om jag minns det hela rätt var hon den enda kandidaten varpå ordet val känns ganska konstigt…
  Andra kandidater var ju inte aktuellt…
  Saken med Mona Sahlin är att det är svårt att lita på någon med hennes historik…
  Varpå många säger att hon inte är värst och det finns dem som förskingrat och stulit mera än hon och ljugit mera än hon…
  Dessa påståenden är säkert sanna…
  Dock så tycker jag ju att det i vårt socialdemokratiska parti måste finnas en människa som inte har dessa stigma kopplade till sig. En ärlig människa som betalt skatt och gjort rätt för sig utan kriminellt förflutet som skulle vilja ta oss till ett maktskifte i Sverige???
  Det får jättegärna vara en kvinna….eller en man…Bara det är någon som kan göra det på ett bra sätt.
  Och dessutom någon som kanske inte synts så mycket tidigare ett nytt kort – en nystart…
  Det är ju lite av Monas problem hon som de övriga i partitoppen har varit med så länge att vad de än gör kommer det inte kännas som en nystart…Som jämförelse-vem visste ens vem herr Reifeldt var innan förra valet-inte jag i alla fall.
  Så för socialdemokratins skull..och sveriges skull…för vår skull-och min skull…
  Snälla Snälla Snälla leta upp en ny partiledare ute i vårt stora land som kan föra oss till seger…

 9. Hej på dig !
  Givetvis skall vi stötta Mona. Men på kongressen var det ju ingen annan att välja på !!
  Det är inte val för mig !! Tycker vi skall göra som i Danmark där det ALLTID är en man och en kvinna att välja på när dom väljer partiledare, tycker väl också att alla sossar
  skall ha en chans att välja det kan inte vara svårt i dessa teknikens tider t.ex
  sosserian, men det kommer är jag övertygad om när undomarna stormar fram !!
  Med vänliga hälsningar
  Anita Blomqvist

 10. Hej på dig !
  Givetvis skall vi stötta Mona. Men på kongressen var det ju ingen annan att välja på !!
  Det är inte val för mig !! Tycker vi skall göra som i Danmark där det ALLTID är en man och en kvinna att välja på när dom väljer partiledare, tycker väl också att alla sossar
  skall ha en chans att välja det kan inte vara svårt i dessa teknikens tider t.ex
  sosserian, men det kommer är jag övertygad om när undomarna stormar fram !!
  Med vänliga hälsningar
  Anita Blomqvist

 11. Att stödja partiledaren oavsett?
  Som väljare anser jag att Mona Sahlin inte är trovärdig och kommer därför inte att lägga en röst i det vänstra blocket, punkt slut. Sedan kan ni raljera om gubbar hit och gubbar dit och hur orättvis världen är mot Mona.

  Som traditionell S-väljare väjer jag högerblocket av trovärdighetsskäl.

 12. ”Vill en del socialdemokrater inte att vi ska vinna valet 2010? […]

  Nu har vi valt Mona Sahlin som vår partiordförande då är det vår förbannade plikt att stötta henne.”

  Det här påvisar ganska tydligt den logik som socialdemokraterna bevisligen besitter.
  Dvs: Nu har vi valt Mona och hur dålig hon än är så stöttar vi henne i vått och torrt, vi kan inte rätta till ett misstag i efterhand. Men föga förvånande är väl detta när samma logik applicerats på i princip alla beslut under de senaste decennierna, då inte minst det så omhuldade mångkulturella projektet, vars brister och oförmåga att fungera man prompt vägrar att revidera. Och frågan som ställs av Wagström är inte hur man ska förbättra politiken utan: Finns det vissa socialdemokrater som till varje pris inte vill vinna valet och ta makten igen nästa val? Det är väl det enda som betyder något.. att ta makten?! Är de galna?

  Makten har tyvärr stigit socialdemokraterna åt huvudet. Hoppas de återfår sans och förnuft inom en snar framtid


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS