När slutade Reinfeldt lyssna?

När Våpen eller som vi brukar säga vårpropositionen läggs efter påsk finns inga extra pengar till landets kommuner för innevarande år.  Kommunsektorn slår på stora larmet men Fredrik och Anders håller för öronen.

Fredrik Reinfeldt talade i morse på radio om att kommunerna och landstingen måste göra hemläxan först. Tror han på fullt allvar att kommunern håller på med en massa saker som inte borde göras. Pengarna ska gå till skola vård och omsorg. JA vart annars, men det behövs lite  annat också, kultut och fritid, bibliotek gatuunderhåll med mera.

I Eskilstuna går åttio procent av kommunernas kostnader till skola vård och omsorg, tio procent går till sociala kostnader till exempel försörjningsstöd och tio procent går till allt annat.

Kommande år saknas ca 150 miljoner kronor i kommunens budget, var tycker Fredrik Reinfeldt att de pengarna ska tas. Är det på de tio procenten övrigt, snöröjning underhåll av gator och vägar, räddningstjänst, kultur och fritid, vad?

Men vad är jag sur för, när Fredrik ”lyssnaren” Reinfeldt läser detta så kommer han givetvis att se till att kommunerna får mer pengar i budgeten för 2010, det är ju också valår Gud bevars.

Ann-Sofie

2 kommentarer

  1. Hej Ann-Sofie,

    Menar du att du tycker att han har lyssnat tidigare? :-O

  2. Hej Freja!
    Nää men han ville framstå att han var en lyssnande ledare till skillnad mot HSB Göran persson.
    Men han var det inte då och är det inte nu heller.

    Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS