Har Wanjas svanesång börjat?

Wanja Lundby-Wedin meddelade i dag att hon lämnar styrelseuppdragen i AMF, AFA och i AFTONBLADET. Det var väntat och jag tror inte att detta är de sista uppdragen hon lämnar nu men vi får nog svar på detta i kommande vecka.

Jag är ledsen över att situationen, har alltid varit stolt över Wanja Lundby-Wedin. Jag blev därför ganska besviken när jag hörde hennes uttalanden om att hon blivit lurad med mera. 

Jag sitter själv i flera bolagsstyrelser och vet mycket väl vad som gäller. Arbetarrörelsen och i mitt fall IF Metall har kostat på mig en fyraveckors internatutbildning i konsten att sitta i en aktiebolagsstyrelse.

Tyvärr är nu Wanjas förtroende så naggat i kanten att hon borde fundera på att även lämna både LOs styrelse och partistyrelsen. Jag kräver  dock inte hennes avgång, men hon måste fundera på hur hennes ageranden har skadat och kommer att skada partiet och LO i en förlängning.

Ann-Sofie

PS. Svanesång enl Wikipedia DS.

8 kommentarer

 1. Vad patetiskt att skylla opinionssiffrorna på WLW.
  Jag har alltid röstat på (s) men nu tvekar jag med Mona och Baylan
  som topprider partiet.

  Mona har nu sänkt partiet från 48% till 30% i den senaste undersökningen.

  När ska hon ta sitt ansvar ?

 2. Din rubrik är illa vald.

  Wanja bör naturligtvis sitta kvar och att hon lämnar flera uppdrag är bra för kvalitén i det styrelsearbete hon förväntas hålla. Vad allvarligare är för mig de pensionsavtal inom LO som kommit fram i ljuset. Fantasiavtal…
  Kommer medlemmarna i längden att acceptera att ”some pigs are more equal than others” Orwell ”1984”? LO måste röja upp i sina egna träsk som kommit att ge S en ful skugga. LO måste upprätta den svenska samförståndsmodellen som syns ha urartat till den svenska samförståndskartellen där förhandlare på båda sidor borden i stort sett ånjuter lika stora löneförmåner och pensionsvillkor. Eftersom du själv är fackligt aktiv har du kanske viktigare saker att arbeta för än att sätta fula rubriker i hopp om att bli läst? Se gärna till så att LO-toppar får löner och förmåner som på något sätt är i procentuell paritet med de medlemmars vars löner man förhandlar om. Som medlem vill jag vara med om att bestämma såväl löner som pensioner för mina företrädare och det finns ingen anledning att deras reallöner eller pensioner ska höjas (av människor i den närmsta kretsen!) när min egna i praktiken går bakåt!

 3. Hej Hillary!
  På vilket vis menar du att rubriken är illa vald? Är det inte så att Wanja börjar backa ur nu?

  Jag säger INTE att jag tycker att det är bra, bara att hon ska tänka på hur hennes agerande påverkar människors syn på partiet och på LO.

  Ann-Sofie

 4. Hej Ann-Sofie,

  Svanesång är ett begrepp ungefär som ”hon sjunger på sista versen”
  fyllt av oundviklig undergång. Enligt SAOL betyder svansång avskedssång.
  Att hon lämnar en del uppdrag finner jag enbart vara av godo, men inte att det är en svanesång utan ett ”nyktert” och förståndigt handlande. Med 22 styrelseuppdrag lär kvalitén ha blivit lidande. Det är så lätt att vi kvinnor förvillas av den falska jämställdhet som råder. Äkta jämställdhet är att kvinnor inte ska bedömas efter manliga normer. Det är möjligt att män klarar fler styrelsearbeten än en kvinna. Deras hjärnor är ju så konstruerade att de bara kan använda en begränsad del åt gången. Därför är det i mina ögon falsk jämställdhet när kvinnor tubbas att ta på sig lika mycket arbetsuppgifter som män. Vi ser hur de manliga normerna dominerar bland ungdomar. Flickor mäts och vägs efter dessa, helst ska de spela fotboll även om de hade föredragit samvaro med hästar, och dessvärre är det ffa flickor i riskzoner som låter sig mätas och vägas av och t.o.m. härmar de unga männen när det gäller utagerande beteende. Flickor och kvinnor behöver ÄKTA jämställdhet.

  Sorgligt nog var Wanja den som ville tvätta byken, Tunhammar som ytterst var ansvarig för att beslut tagits på otydliga underlag hängde på – för att rädda sitt eget skinn? – och gömde sig bakom Wanjas kjolar. Så typiskt!

 5. Hej Ann-Sofie

  Jag kan bara hålla med dig om Wanja. Men jag blir fan förbannad när idioter som skriver in på din blogg säger att man inte tänker rösta på (S) för Mona`s skull? Vi har väl inte presidentval i sverige vad jag vet. Nej ni som skriver att ni inte tänker rösta på ett parti för en persons skull ta tummen ur röven och SKÄRP ER vill ni ha 4 år till med borgarna? INTE JAG iallafall oavsett vad jag tänker om våra ledare. Det får man påverka om man är aktiv inom politiken!

  En upprörd Magnus Nyman

 6. Om Magnus tar ur tummen ur munnen och lyssnar nu:

  Till alla inom (s) som tyckte GP var en buffel…
  Han var i alla fall en fantastisk agitator helt i klass med Olof Palme.

  Varför ska jag rösta på ett parti som inte kan tillsätta en kompetent partiledere?
  Första misstaget var att gå ut med ett koalition med endast (mp).
  Sedan gjorde hon en pudel och tog in (v) i gemenskapen igen.
  Inget av detta var bra. (s) ska kunna stå ensamma på toppen.
  Har inget behov av kommunister och miljötalibaner.
  Vi hade 48% i prognoserna innan samarbetstramset började från Mona.

  Droppen nu var påhoppet mot WLW, en av få bra tjejer i VU.

  Nej, avgå Mona och Baylan medans det finns tid kvar till valet 2010.
  Jag gillar inte moderater men deras två högsta företrädare framstår
  som så mycket proffsigare än de (s) skickar fram i fronten.

  Tillsätt en ung kvinna som inte är förstörd av partiet ännu.

 7. Proffsiga moderater? Sluga är de, lata eller dumma är de, falska är de men definitivt inte proffsiga. Vi har hederliga företrädare inom S. Det kan man inte påstå om alliansens företrädare som svänger kappan efter vinden.
  Det senaste stolletoket moderaterna gjorde var att fördela pengar till kommuner per kapita och inte efter behov. Kanske behöver en kommun med välbärgade innevånare inte lika mycket stöd som en kommun med fattigare som Åmål? Alliansen förmår inte prioritera – samma sak med vårdval Sthlm. Anslag per kapita utan en tanke på att det finns olika behov. Är det lättja att inte kunna prioritera eller är det ren skär dumhet?

 8. @hillary2:

  På vilket sätt vänder moderaterna kappan efter vinden ?
  De kör sitt arroganta sätt mot arbetslösa och sjuka rakt igenom.
  De hycklar inte med att de tycker illa om dem som inte bidrar till välfärden.

  Avsätt nu Mona innan det är för sent, endast 27% av sveriges medborgare
  har förtroende för henne mot 60% för Reinfeldt.
  Förklara gärna detta min käre hillary2.

  (s) vinner inget val 2010 med Mona i spetsen.
  Vi ”vanliga” normalt trogna (s)-väljare är så förbannat trötta på henne.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS