T-shirtsbål eller en arg Volvoarbetares klagan

Var på gymmet i morse och både jag och PeO hade våra t-shirts med IF Metalloggan på vilket fick en annan gymmare en volvoarbetare att ta till orda. Han sa att de funderade på att bränna sina IF Metall tröjor på bål.

Han var arg på att facket inte gör något, jag frågade vad IF Metall skulle kunna göra varvid han svarade att man borde göra revolution. 

Han gav säkert uttryck för vad många människor känner just nu, det är väl inte så konstigt MEN…

Är det IF Metallfacket som ilskan borde riktas åt?

NEJ inte enligt min åsikt det är regeringen i första hand som borde vara målet för ilskan. Det är regeringens politik och en lågkonjunktur som är orsaken till det uppkomna läget. 

En försvagad fackföreningsrörelse blir ännu svagare om IF Metallare och andra LO-medlemmar agerar med fötterna och lämnar facket nu.

Det är ju nu vi ska kämpa tillsammans! 

Om någon som jobbar fackligt ute på Volvo i Brunnsta läser detta så tycker jag att ni ska ta tag i situationen och föra samtal med medlemmarna så att de åtminstone riktar ilskan åt rätt håll. Och vill de göra revolution så får ni väl hantera den situationen, men backa inte undan i detta läge.

Ann-Sofie

1 kommentar

  1. Jag har full förståelse för att en del medlämmar är ilska men som du skriver ilskan riktas åt felt håll. Att man vill bränna t-shirts var derimot nytt för mig. Den som har blivit varslad om uppsägning vill vel alltid tycka att facket inte gjorde tillräckligt just för henne/han. Jag har själv fått sådanna ”påhopp”.
    Om det så var bonusar personen du mötte hade i tankarna är det jo förståelig. Bonusprogrammen klubbas igenom på bolagsstämmorna i demokratiska omröstningar men det är vel inte särskildt taktisk att sjösätta nya i dessa tider. Det sticker i ögonen på alla kollektivanställda. Kanske allra mest på de som förlorar/förlorat sitt jobb.

    Terje Lauritzen


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS