Bloggare är förståndshandikappade

Dagens ledare i Eskilstuna Kuriren når nya höjder. Man skriver om den bloggande rektorn i Strängnäs: ”Men denna historia ger en inblick i ett betydligt större problem. Bloggen är ett i många fall intressant, roligt och effektivt sätt att kommunicera. Det är ofta spännande och trivsamt att få följa människors göranden, låtanden och tyckanden utan någon mellanhand. Men inte alltid. När spärren saknas, när bloggförfattare inte förstår var gränsen går uppstår problem.

Det som skrivs på en blogg läses av andra, av vem som helst. Det här kan ses som självklart men är ändå så svårt för många bloggare att förstå fullt ut.”

Jojo, där fick man så man nästan teg.

En kommentar från Jens finns insläppt, lite konstigt att den inte drabades av ”tekniska problem”, men, men här kommer den:

”Även om jag håller med i sak kan jag inte låta bli att småle. Intressant att ”tidningen/jornalismen” går in och kritiserar någon för att denne inte inser att man måste ta ansvar för det man skriver och att man faktiskt inte kan skriva vad som helst, för att vem som helst kan läsa det. Jag anser att journalistskrået behöver vända blicken inåt och hälla lite ultra oxy-gel på sin egen byk innan man ställer sig mitt i glasriket och slänger dragspelsbussar vilt omkring sig.”

På sista raden går att läsa: ”Det här kan ses som självklart men är ändå så svårt för många bloggare att förstå fullt ut.”….finns en ansenlig mängd högt utbildade journalister som inte är i närheten av att förstå detta.”

Det skulle vara intressant att få veta vad ledarredaktionen anser om centerpolitikern Fredrik Federleys skojiga utspel på sin blogg.

Ann-Sofie

PS. Jag vet att det inte heter hanikapp utan, funktionsnedsättning DS.

2 kommentarer

  1. Funktionsnedsättning . 😀

    Thank You! Det vet ju jag med, innerst inne. Funktionshindrad är annars begreppet inom ramarna för diskrimineringsgrunderna.

  2. […] Suveränt Federley! Du håller ställningarna ännu. […]


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS