”Sluta snyfta om a-kassan”

Eskilstuna Kurirens ledarredaktions redaktör tar till orda på ledarbloggen. Han hävdar att jobbskatteavdraget mer än väl kompenserar för höjningen av a-kassan, så nu borde vi sluta klaga på fördyringen och försämringarna av denna försäkring.

Är du så dum att du lämnar a-kassan har du dig själv att skylla resonerar Voronov.

Men om man blir arbetslös då finns ingen kompensation i from av jobbskatteavdrag.

Vad ska man säga, för det första blir man ju alldeles häpen över Voronovs brist på klarsyn och på hans människosyn. Han tycker uppenbarligen att en halv miljon svenskar är korkade som inte ansåg sig ha råd med en sämre och dyrare försäkring.

Ann-Sofie

3 kommentarer

 1. Hur stämmer det här med din makes åsikter om att alla
  själva är ansvariga för sina beslut.
  Tar man beslutet att stå utanför a-kassan så får man väl
  för fan skylla sig själv, eller hur ?
  Alla som har ett jobb har faktiskt råd att betala a-kasseavgiften.

 2. Hej SAPare!

  Ja man får givetvis ta ansvar för sina handlingar men när det gäller a-kassan så försämrades och fördyrades den så till den grad att många inte kände att de kunde vara kvar och ta den kostnaden.

  Du skriver att alla som har ett jobb har råd att vara med, jojo. Vet du hur många inom exempelvis kommunal som har heltidstjänster? Många kvinnor har 60% eller 75% och liknade. De lever på en nivå som kan jämföras med socialbidrag. Visste du det? Många är dessutom ensamföräldrar.

  Varför går du på den borgerliga propagandan? Tänk efter lite någon gång.

  Försämringarna av a-kassan var ett strategiskt drag av Reinfeltd som gick hem ur hans synvinkel. Han säger sig gilla facket och kollektivavtalen men gör så att folk inte har möjlighet att vara med, tycker du att det är bra?

  I så fall kan du vara nöjd nu.

  Ann-Sofie

 3. När man är sjuk betalar man a-kassa, men får inget jobbskatteavdrag.

  Människor är så krassa att ser de ingen vinst med att betala a-kassa, så lämnar de den.
  De som inte har fast heltidsasntällning åtminstone sex månader har inget skäl att vara med såvitt jag har förstått. Den har blivit dyrare, men ger betydligt sämre trygghet och inkomst. De som har lämnat A-Kassan har säkert fattat ett väl avvägt beslut.
  Jag betalar, ifall att, än så länge. Det är möjligt att jag missat en regeländring som gör att jag blir utan. Dags att kolla upp.

  Det intressanta för en journalist är väl att gå till botten med hur A-kassepolitiken drabbar den enskilda individen? Hur maktens agenda ser ut? Vad ville regeringen uppnå? Mäta upp hur målen har uppnåtts.

  De som snyftar är de som trodde de hade en A-kassa som grundtrygghet. Den som inte begripit att den ska vara med i A-kassan har i alla tider förbannat sin okunnighet.

  Men nu är det väl något annat som kritikerna mot akassepolitiken har i tankarna? Den svenska välfärdmodellen är minst sagt hotad.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS