Inga Nazister på våra gator!

I dag mitt under brinnande valarbete dök ett gäng Nazister upp med sina grön-vart-vita fanor och ställde upp sig och nästan blockerade gågatan. Vänsterpartiet höll precis på att rigga upp för sitt torgmöte och jag ringde polisen för att kolla om nassarna verkligen hade tillstånd för sin demonstration.

Polisen kommer att vara där om någon sekund fick jag veta. Och polisen kom fort vilket var tur för nassarna var lite illa ute. Några människor med utländst påbrå blev ordentligt provocerade, vilket jag och många andra också blev. En kille som såg svensk ut gick fram och spottade på marken framför nassarna.

Vi Socialdemokrater och Vänserpartister ställde oss för nassarna och skymde och skrammlade med nycklar. Men det fanns två partier till på Fristadtorget nämligen Folkpartiet och Centerpartiet. Tror ni att de gjorde något? ICKE!

De tittade på från behörigt avstånd. Polisen såg bara till så att nassarna inte fick på nöten. De läts stå med sina fanor i säkert en halvtimme medan Vänsterpartiet höll sitt torgmöte. Torgmötes- och demonstrationsreglerna gäller visst inte för Nazister.

DSC00274

6 kommentarer

 1. Hur många var dom, de ser ut att vara väldigt få.

  Så enligt dig så får man inte ha en åsikt som inte stämmer överäns med eran egna?
  Om dom nu demostrerade vad gjorde ni då när ni motdemostrerade? de är inte eran uppgift att sköta ett polisiärt arbete hade ni coolat ner er o gått undan o bara ignorerat dom så kanske polisen hade haft lättare att avvisa dessa.

  Även om man tycker att man har rätt är de bra att Tänka innan sitt agerande!

 2. Hej Mikael! Jo visst får nazisterna demonstrera men då får de söka tillstånd som övriga partier gör. Och vi gjorde inget annat än stå där framför ”demonstranterna” som var tio tolv personer, två personer skramlade med nycklar.

  Någon gick emellan när en kille blev provocerad och höll på att ge en nasse stryk. Ingen gjorde något ”polisarbete” såvitt jag kunde se.

  Polisen försökte inte ens avvisa nassarna. De fick ju stå där med sina fanor ganska länge utan tillstånd.

  Ann-Sofie

 3. Mikael, man får ha vilka åsikter man vill men då ska man även kunna ta konsekvenserna när man skyltar med dem. Dess gossar är inte några lite lagom politiskt intresserade killar som är lite kritiska till hur invandringspolitiken sköts de senaste 20-30 åren. Detta är fullblods nazister och de förtjänar faktiskt stryk då de visar sig ute på gatorna. I alla fall ska de köras bort då enbart deras uppenbarelse provocerar.

 4. Hej Mikael
  Fast för mig är detta något av ett dilemma som jag har vissa problem med. Att antidemokratiska grupper använder de demokratiska fri- och rättigheterna för att avskaffa dem. Det blir då inte helt enkelt för mig att bara försvara. Jag känner mig faktiskt lite tudelad.

  Mvh/Eva

 5. Bra, visa vårt motstånd. Nyckelskramla mera!

 6. Ska själv ut och valarbeta här i veckan och jag hoppas då innerligt att vi ska slippa den sortens turbulens som ni fick uppleva.

  Håller också med om det dilemma som demokrati och yttrandefrihet försätter oss i, å ena sidan ska alla få komma till tals, men å andra sidan ”känns” det inte rätt att de med åsikter som vill begränsa eller i värsta fall avskaffa den demokrati vi har, ska få möjlighet att yttra sig. Och det gäller vare sig dessa åsikter kommer från extremhögern eller extremvänstern.
  (Fast varför inga nycklar hörs som protest när extremvänstern har sina manifestationer är för mig en gåta)


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS