Rättvisa á la USA

Ser ett program, Komma igen, på Kunskapskanalen om en kvinna, Ann Murry, som får bröstcancer. Hon har fått cancer i det ena bröstet men väljer för säkerhets skull att ta bort båda.

I reportaget från sjukhuset berättar hon att hon måste åka hem redan nästa dag för sjukförsäkringen bekostar bara ett dygn på sjukhus när man tar bort brösten.

En man som drabbas av testikelcancer där emot får stanna längre, trots det betydligt mindre ingreppet.

Det systemet vill jag inte ha hit med försäkringslösningar som bara vissa har råd med. Och som dessutom skiljer på kvinnor och män.

Ann-Sofie

4 kommentarer

 1. Dessvärres skickas de bröstopererade hem efter en natt redan nu. Eftersom jag opererades på Kullbergska samt är ensamboende lyckades jag få ytterligare en natt på sjukhuset. Det är ovanligt.

  Detsamma gäller för kvinnor som inte är förstföderskor.

  Det okloka i det går att diskutera. 1 g förebyggande är värt ett kg botemedel. Kvinnor sliter ut sig, vi kallar det gå in i väggen.

  Imorgon ska jag strida för att få komma på remiss till Vidarkliniken och bli omvårdad. 🙂

 2. Hej Lena! Det får männen som opererat bort testiklarna också. Men om något tillstöter så kan vi alltid räkna med att få ligga kvar.

  I USA får du betala för dessa extra dagarna ur egen ficka.

  Lycka till
  Kram
  Ann-Sofie

 3. Sverige är fantastiskt, tack vare socialdemokratin. Jag börjar fatta det. Jag hade lyckan med. Remissen är skriven nu.

  Kram
  Lena

 4. Härlig insikt Lena!

  Många Kramar
  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS