SKANDAL!

Det är inte ofta jag tar till ordet SKANDAL med stora bokstäver, nu är det dock på sin plats.

Jag hörde på radio i morse att det första bolag som passar på och kör tåg nu i avregleringens tidevarv är Veolia. Veolia kör tåg på sträckan Malmö – Stockholm vilket inte är konstigt för det är väl en av få sträckor som det går att tjäna pengar på.

Nu visar det sig att Veolias tåg inte är tillgängliga för människor som är rullstolsburna. Det är alltså helt olika förutsättningar för Sj och Veolia.

Sj som vi alla äger måste ha dyra tåg och köra olönsamma sträckor för vårt land ser så ut. Alla bor inte i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Alla är inte unga och friska men det är denna grupp som kan passa på och åka billigare med Veolia.

Den statliga myndighet som gett Veolia tillstånd kommer inte ens att ställa tillgänglighetskrav på Veolia.

Var det inte den här regeringen som ville bryta ”utanförskapet”? I och med detta ökar det bara i stället.

Det är sorgligt att vår regering fattar ideologiska beslut om avregleringar som stänger människor ute.

Och dessutom säger regeringen att Sj ska vara lönsamt och så ”ger man bort” de sträckor som är lönsamma till privata företag som inte ens behöver ha fordon som alla kan åka i. Det finns också andra exempel på hur borgarna ser på människor med funktionsnedsättningar. Uteserveringar i Stockholm tillåts utestänga rullstolsburna. Stockholm världens mest tillgängliga stad?

SKANDAL!

Ann-Sofie

PS. Här finns mer att läsa i denna ämne DS.