Inget parti gör något åt ungdomsarbetslösheten konstaterar Centerpartiets ungdomsförbund

Mycket ska man vara med om. Hittade följande konstaterande på CUFs hemsida: ”Ungdomsarbetslösheten är sjukt hög och inget parti gör något”. De partier som både vill och har program för detta sitter tyvärr inte vid makten just nu CUF.

Vad ska man säga? Nu sitter Centerpartiet med i en regering som är helt handfallna i (ungdoms)arbetslöshetsfrågan. Man är ansvarig för detta nu kanske dags att  inse det.

Den ansvariga ministern Littorin åker runt och retar upp anställda på landets Arbetsförmedlingar.

Bygg upp ett fungerande KOMVUX igen, det är utbildning dessa unga arbetslösa behöver och de vuxna arbetslösa med för den delen.

Ann-Sofie

2 kommentarer

 1. Hur mycket har du förstått? Tror du på fullt allvar att alla arbetslösa får jobb med annan utbildning? Var vänlig och tala då om vad man ska utbilda sig till för att få jobb!

 2. Hej Sven! Ja jag tror på fullt allvar att utbildning och ibland omskolning leder till jobb när väl lågkonjunkturen vänder.

  När jag var ute och träffade företagare i högkonjunkturen så var deras största problem för expansion bristen på hög/specialutbildad personal.

  Nu befinner sig landet i en lågkonjunktur varför då inte satsa på att utbilda både unga och äldre arbetslösa, en dag vänder det ju.

  Dessutom skyddar sysselsättning folk (unga) från att hamna i missbruk och kriminalitet.

  Vilken typ av utbildning som är relevant ska tas fram på respektiver ort tillsammans med näringslivet.

  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS