Hur tänker Johan Staël von Holstein?

Jag börjar med två citat från tidningen Dagens Industri:Johan Stäel von Holstein tycker att det är självklart att företagare ska få en gräddfil. Han försvarar Marianne Samuelssons agerande och menar att landshövdingen i stället ska ha en eloge för att ha insett att det är entreprenörerna som skapar riktigt värde i samhället”

”Det är självklart att entreprenörer och företagare ska få tillgång till attraktiva tomter, extra bygglovsrätter och få förtur till golfklubbar och skolor”, skriver Stäel von Holstein”.

Dagens Industri har visst lite svårt att stava Staël, men ….

Jag undrar hur han tänker egentligen, vill han att vi ska ha lagar över huvud taget, och hur kommer rättssäkerheten att se ut i von Holsteins värld?

Jag anser att kommuner och länsstyrelser ska måna om och med lagliga medel underlätta för alla som vill skapa ett mervärde, gärna i form av arbetstillfällen. Det kan vara bra för kommunen, länet och landet MEN.

Detta måste ända utgå ifrån allas lika värde inför lag och rätt. Att någon förvisso samhällsviktig person får utöka sin tomt och bygga golfhål och tennisbanor skapar för all del ett mervärde för honom och hans familj men knappast för några andra människor, tvärt om.

Att godtycke och orättvisa kommer att blomstra i Staël von Holsteins samhälle och skulle knappast gagna det han är ute efter. Och som lök på laxen anser Staël von Holstein att företagare ska hängas på medaler och adelstitlar fördå jäklar kommer landet att blomstra som i Dubai kanske.

Vilken våt dröm!

Ann-Sofie

3 kommentarer

  1. Att beskylla stollen Staël von Holstein för att tänka är väl att ta till i överkant…..

  2. Han är vår tids Åsa Nisse.

  3. Den mannen är bara ute för att provocera, egentligen inget att bry sig . Dom är sådana gubbarna på yttersta högerkanten. Låt dem hållas, det ger inga poäng till högeralliansen alls. Snarare tvärt om.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS