”Sverige har ingen pressfrihet”

Israel, eller rättare sagt israeler är arga på Sverige på grund av att en journalist på AFTONBLADET, skrivit en artikel om att eventuell kidnappning, mord och organstöld som kan ha drabbat palestinier. Det som efterfrågades var så vitt jag förstod att man borde göra en granskning av detta.

Nu vill inte regeringen be om ursäkt utan hänvisar till den svenska yttrande- och tryckfriheten.

Detta får nu till följd att Israels förre ambassadör Zvi Mazel ilsknat till och skriver i Jerusalem Post att det inte finns någon pressfrihet i Sverige. Svenska Dagbladet skriver om saken här.

Vårt system med press- och yttrandefrihet ter sig kanske märkligt i länder med en annan syn på saker och ting. Ett uttalande som Zvi Mazel gör är extra intressant tycker jag:

”Omkring 80 procent av tidningarna där, speciellt de fyra nationella tidningarna i Stockholm och hundratals tidningar på landsorten, vilka sätter agendan i Sverige, är på något sätt förknippade med den socialdemokratiska rörelsen och fackföreningarna, vilka båda är anti-Israel. Det finns ett slags diktatur av socialdemokrater i pressen i Sverige.”

Det är onekligen en nyhet!

Ann-Sofie

6 kommentarer

 1. Ingen nyhet för mig. Svenska tryck frihet? Vart någonstans?…De flesta tidningar begränsa sig att skriva om det som är politiskt korrekt i Sverige och därmed att nedvärdera Israel vilket är i allra hösta grad politiskt korrekt. Det är bara att se vad som händer när någon har en egen åsikt som när åklagaren Rolf Hillegren öppnade munnen: hela riket agerade för att han inte följer vågen. Det är döda fiskar som flyter med strömmen och den förre detta israelisk ambassadör har alldeles rätt: den svenska press frihet är ytterst begränsade.

 2. Helt klart att svensk media styrs av sossar. Ta bara SVT som exempel som är till 99 % fylld av sosseredaktörer. Avvikande mening i SVT tillåts inte eller förklaras som ogiltig av någon bemästrande redaktör. Israel svatmålas vid alla möjliga tillfällen. Nu i det aktuella fallet har jag inte hört om några bevis för det påstådda.

 3. Det är viktigt att vi försvarar den friheten.

  Vi minns väl fortfarande hur det höll på att gå för några år sen med Muhammed-karikatyrerna? Vissa tidningar var modiga nog att visa vad det hela handlade om och vissa tidningar kröp i stoftet och vågade inte vare sig publicera eller riktigt stödja press- och yttrande-friheten.

  Var det inte någon minister som stängde ner en sajt på internet också… där karikatyrerna fanns?

 4. DUBBELMORAL och HYCKLERI att man pratar om pressfrihet nnär det gäller att sprida anti-Judiuska skrönor, men är helt tyst när det gäller avstängning av Internetförbindelser i samband med Muhammedteckningarna.

 5. Varför är 90% av hatarna och rättshaveristerna på nätet lutande sig åt det högerextrema? Man skall inte kalla folk korkade, men jag vill göra ett stort undantag.
  Källgranska litet, även om ni knappt verkar läskunniga. DN, SVD, Expressen, sjuttitolvhundra landsortstidningar är lojala med ett borgerligt samhällsprojekt. OM man inte är helt hjärntvättad av den mildtiltade sakligheten i TV4, ser man hur samhällsklimatet här, tyvärr, tagit en så kraftig högersväng att jag börjar bli ganska rädd för både ett fritt humant och konstruktivt diskussionsklimatklimat är hotat och ett ökat syndabockstänkande infaller. Gå och skäms islamhatare, på trettiotalet hade ni hatat judar passionerat. Diskutera någon gång något på en faktabaserad och HUMANITÄR/HUMANISTISK grund.

 6. Den s. k. socialdemokratiska dominansen i pressutbudet avtar så salt med tiden. Sedan har vi en del tidningar som i vått och torrt återger de Judiska klagovisorna om att man inte får stöd för sitt mördande, som även innefattade Greve Folke Bernadotte 1948 för att förhindra att Palestinska urbefolkningen skulle få något land. Och så har vi de tidningar, med Expressen i spetsen som vurmar för NATO anslutning och underordning av den amerikanska bombdoktrinen: bomba först och bry dig inte om att fråga efteråt.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS