Politiska ”skandaler” i parti och minut

Varje år arrangerar näringslivet i Eskilstuna Eskilsgalan, denna gala kan ses som en mötesplats för både det privata och det offentliga näringslivet i Eskilstuna kommun.

Eskilsgalan kan knappast räknas som en privat fest Alf Karlman.

Kommunens 350-års bolagsstyrelse, det vill säga två Socialdemokrater och en Moderat gick i tjänsten på festen och bolaget betalade.

Nu blåses detta upp på Eskilstuna Kuriren som en mindre skandal.

Hoppjerkan Alf Karlman (KD, Junilistan, MP) skriver en kommentar:

Bild 2

Hur trött kan man bli!

Detta är lika skandalöst som att Mona Sahlin på egen bekostnad på sin fritid åker på en fest. Visserligen är det slutspurt på kyrkovalrörelsen. Men vi är många andra ”Sossar” som kan valarbeta.

Ann-Sofie

4 kommentarer

 1. Jag har inte beskrivit deltlagandet på Eskilsgalan som en skandal medan den nyhet som Ann-Sofie redovisar att kommunen ,i dessa socialt kärva tider, sponsrar jippot Eskilsgalan är rent ut en skandal. Finns det ingen Revisionsnämnd som kan hejda dessa äventyrligheter med våra skattepengar?
  Frågan från Ann-Sofie:” Hur trött kan man bli!” är lika intelligent som frågan: ”Hur långt är ett snöre?:
  Det vore på sin plats att fru/fröken Wågström försökte lyfta sina debattinlägg till en förvväntad kommunalrådsnivå i en liten mellansvensk kommun.
  Jag förstår inte varför Mona Sahlin skall blandas in i debatten. Låt kvällstidningarna häckla henne men av mig skall hon bedömas med respekt.

 2. Hej Alf!
  Det var tidningen jag menade inte ditt inlägg när jag beskrev det som en smärre skandal.

  Vad gäller ditt inlägg så var det främst att du skrev att det var en privat fest och det tycker jag inte att Eskilsgalan är.

  Ann-Sofie

 3. Ann-Sofie!
  Eskilsgalan är en i högsta grad privat tillställning som tyvärr på senare år sponsrats av vissa kommunala företag. Festen blir inte mindra privat av att tre stycken politiker lockas att närvara genom att de får gratisbiljetter.
  De gamla socialdemokraterna tog visserligen emot medaljer men först var de måna om att rejäla pensioner. Jag tycker att Eskilsgalan kan vara reserverat för ”det fina folket ” och betalda av dem och att alla förtjänsttecken delades ut av kommunen när vi får ordning på ekonomin. genom en minskad arbetslöshet och utan mängder av utförsäkrade.
  Jag tycker att Ann-Sofie skall jobba för att de tusentals frivilligarbetare vi har i vår kommun blir uppmärksammade i stället för dem som ordnar galor med smoking och ordnar.

 4. Hej igen Alf!
  Jag håller inte med dig, Eskilsgalan är förvisso en gala men det är också en mötesplats för Eskilstunas näringsliv.

  Frivilligarbetare med flera får varje år utmärkelser av kommunen i form av medalj för gagnerik gärning, har du glömt det.
  Kommunen stöttar dessutom en massa föreningar både inom idrott, kultur, MOA med mera.

  Jag är dessutom själv frivilligarbetare i både NTF och Eskilstuna Ölkultur förutom att jag är ordförande i kommunens största Socialdemokratiska förening.

  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS