Ligger avudsjuka bakom sexköpslagen?

Centerpartisten Fredrik Federley har motionerat i riksdagen om att skrota sexköpslagen. Han skriver: ”Sexköpslagen är främst utformad av medelklasskvinnor som känner att de inte skulle kunna sälja eller köpa sex.”
Fredrik Federley fortsätter med:”Jesus omgav sig med prostituerade, men svenska riksdagsledamöter är för fina för att göra det.”

De prostituerade har inte fått säga sitt om sexköpslagen dessutom så därför vill han ha bort den. Har han inte lärt sig något om vilka förhållande prostituerade lever under?

Tror Frederik Federley (C) på fullt allvar att ett sexköp är en affär mellan två jämbördiga parter?

Han ska nog ta en sväng ut på stan och sätta sig in i hur många tjejer och killar har det egentligen när de säljer sina kroppar.

Han har uppenbarligen gått på myten om den lyckliga horan.

Ann-Sofie

10 kommentarer

 1. Hej det är nog som så att Frederik Federley vill ha ett nyp för egen del och inte bli fälld för det han gör emot kvinnan. Det är rent skamligt att bara yttra det han skrivit. Centern har fina företrädare som visar var naiviteten finns.
  Det blir kul attt höra honom försvara det han står för, undrar om tjejerna kommer att bry sig annat än att fortsätta sitt arbete som vanligt.

 2. Det är nog snarare mannen FF är ju homosexuell.

 3. Har du kontrollerat sanningshalten i dina påståenden, eller antar du bara? (enligt ”det vet man ju hur det är”)
  Sanningen är ju att dagens kriminalisering ORSAKAR stora problem för prostituerade. Tycker du att det gör något, eller skall vi ignorera det?

 4. Visst finns det fall där kvinnor utnyttjas. Men är det inte då DET som ska vara brottsligt? Jag förstår inte hur ni kan försvara att ni kriminaliserar något som de flesta av de prostituerade gör helt frivilligt? De kanske inte är lyckliga när de går till jobbet, men ärligt talat, hur många av oss känner så på måndag morgon?

 5. Hej Patrik! Ja jag har fått bekräftat att det jag påstår är sant.

  Har du något problem med det eller?

  Ann-Sofie

 6. Till Tobias! Det är ytterst få som prostituerar sig frivilligt, tro det eller ej.

  Du kanske inte trivs på ditt jobb men du behöver inte ta en kuk i röven eller svälja sperma för att överleva.

  Ann-Sofie

 7. ”Det är ytterst få som prostituerar sig frivilligt”

  Problemet med att folk tvingas till prostitution är väl ändå att de TVINGAS(?!?!). Det kanske någonstans finns folk som tvingas till att lägga golv. Ska vi då förbjuda golvläggare?

 8. Tobias! Du tar lätt på detta det gör inte jag. Nu är det dock sexköparen som gör något olagligt. Och det är enligt mig inte OK att köpa en golvläggares jobb svart heller. Men det är inte jämförbart tycker jag.

  Skulle du för att få mat eller droger (som de inte kan vara utan) för dagen suga av en gammal skitig gubbe?

  Ann-Sofie

 9. Nu är du helt ute och cyklar. Har du träffat prostituerade? Det har jag och de flesta av dem är trevliga och normalt lyckliga människor som ofta trivs med sitt arbete. Läs gärna Isabellas blogg om du vill veta vad sexsäljarna själva tycker och känner:

  http://www.isabellalund.com/2009/09/15/muren-som-brast/

 10. Ann-Sofie:

  Vad jag skulle eller inte skulle göra är helt irrelevant. Det är inte mina personliga värderingar om vad som är rätt eller fel som ska avgöra vad andra ska få tillåtas göra.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS