Obegripligt, Alf Karlman

Alf Karlman, före detta gruppledare för Kristdemokraterna och numera debattör från Stora Sundby, har i dagens upplaga av Eskilstuna Kuriren ett inlägg på ledarsidan som är intressant.

Han skriver om kommunala bolag och Energi & Miljö i synnerhet.

Det är dock en sak som är obegriplig för mig och det gäller följande citat, ”Problemet med styrningen av ett så stort företag som EEM är lekmannastyrelsen och därmed beroende av arvodessugna konsulter”.

Styrelsen har under mina år som ordförande aldrig anlitat någon ”arvodessugen konsult” om man bortser från att vi anlitade en headhuntingfirma för rekryteringen av ny VD. Men det är nog inte det som Karlman syftar på misstänker jag. Varför skriva om något som man uppenbarligen inte har en aning om?

Eskilstuna Energi & Miljö AB har i väldigt stor utsträckningn mycket hög kompetens på tjänstemannasidan inom de områden som vi har ansvar för så behovet av konsulter är därför inte särskilt stort.

Jag vill också påstå att vi har en mycket kompetent styrelse, även om den är stor. Det finns både tekniskkunskap som branchkunskap och ledamöter med erfarenheter av att leda företag till exempel. Styrelsen har trots sin storlek inte problem med att fatta beslut.

Ann-Sofie

1 kommentar

  1. Det var länge sedan, jag på allvar började ifrågasätta Alf Karlmans omdöme. Nu är han ute och cyklar igen. Att bemöta hans virriga påståenden är knappast värt besväret! Han får gärna för mig somna in i den till synes redan avsomnade ”Juni-Listan”.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS