Vaccinering

I går vid halv ett-tiden svängde jag och PeO förbi Parken Zoo för att se om det var lång kö till vacineringen. Vi såg ingen kö alls så vi parkerade bilen och knallade upp för backen till Pingvinen.

Pingvinen är den lokal där vaccineringen går av stapeln. Vi slussades in och vips var vi båda sprutade och klara. Gisses vilken effektiv procedur. Jag träffade en trevlig kvinna på plats 20 som tyckte att det var kul att sätta sprutspetsen i min nattfjärill som jag har tatuerad på axeln.

Jag hade inget emot detta och kände knappt av sprutan alls. Senare på kvällen fick jag något som skulle kunna liknas vid träningsvärk i axeln, någon annan biverkning har jag inte märkt av.

Varför gick vi och vaccinerade oss kanske någon undrar. Mitt svar är, för att inte bli sjuk och smitta andra. För mig var det en ren solidaritetshandling.

Jag tillhör ingen riskgrupp, anser mig vara fullt frisk. Men gör detta för att minska smittspridningen. Alla kan inte vaccinera sig av olika orsaker, främst allergier. Det är dessa människor jag tänkte på när damen satte sprutan i min axel.

Jag har de senaste veckorna träffat folk som inte ska vaccinera sig och fått höra skälen till detta. Skäl som oftast är baserade på rykten. Vaccinet är inte nog testat är nog den vanligaste orsaken, men nu är det faktiskt så att detta är ett vanligt vaccin mot influensa. Det är dock bara den nya bakteriestammen som är ny, i övrigt ingen skillnad.

Men jag tillhör ju ingen riskgrupp är en annan vanlig kommentar. Nä men dina medmänniskor då?

Ja hur som helst, nu är vi båda vaccinerade utan större problem än lite ”träningsvärk” i den vänstra axeln och det var det värt.

Ann-Sofie

1 kommentar

  1. Stod i kö i nästan exakt en timme i går, men det var värt det. Mammas sambo är allergisk och vet inte än om han kan ta sprutan så inte kul om han blir smittad och jag så klart vill man ju skydda sig själv oxå. Trevlig personal var det på plats och allt gick ju smärtfritt…..ja tom biverkningarna förutom lite träningsvärk i går då 🙂 Men nu så är man på topp igen.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS