Att klimatmötet skulle gå i stöpet var ju klart redan i november

Nu är klimatmötet i Köpenhamn slut och besvikelsen är stor inte minst av statsministern och miljöministern. Jag är visserligen också besviken för ”gubbarna” hade en chans att göra något bra men den tog de uppenbarligen inte. Jag är dock inte förvånad för upplägget var ju klart redan på förhand.

Danmarks statsminister åkte ju till Kina för att göra klart att det kommer att bli ytterligare möten i denna fråga. Den 15:e november kunde vi läsa på sr.se att: ”Men det har sedan en tid tillbaka stått klart att inte kommer att lyckas. Alldeles för många länder har invändningar mot de existerande förslagen. Bland motståndarna finns världens två ledande utsläppsländer: USA och Kina.”

Vad var det jag sa?

Överenskommelsen skulle ju flyttas fram till nästa år, läser inte Reinfeldt min blogg?

Ann-Sofie

3 kommentarer

 1. Eftersom det uppstår brist på olja redan innan 2015, behövs inga avtal. Allt löser sig ändå-

 2. Jobba på efter deadline, bra – Plasten nästa

  Plast är fantastiskt, men tyvärr börjar våra plastproblem bli oöverstigliga, globalt, regionalt och nu lokalt. Samordning är lösningen: Var i näringskedjan hamnar slutligen plastpartiklarna? De höga plasthalterna, tusentals plastpartiklar per kubikmeter havsvatten, som konstaterats i alarmerande globala rapporter, sedan 10 år tillbaka, har nu upptäckts även i Sverige, vi insåg inte att problemen med plastsopor var så stora. – Dags att agera NU!

  d2w® kontrollerbar plast (bioplast) kan göras nedbrytbar utan utsläpp av metan. Plasten efterlämnar inga fragment. d2w® kan återvinnas med vardagsplast (se http://www.biodeg.org/position-papers/recycling ), eller förbrännas för energiåtervinning. d2w® kan provas enligt krav ASTM D6954-04

  Mer information finns att läsa på:
  http://www.switchpac.se/kommun

  ÖSTERSJÖN – ”första havet med rätt plastpolitik”

  Därför har vi också lanserat oss på Facebook. Välkomna att vara med!
  – Nu finns vi där – Miljöpåsen ,,, sprid länken!
  http://www.facebook.com/group.php?gid=102972310204

 3. […] Svensson, Ann-Sofie Wågström, åsiktsmaskinen, Mary X. Jenssen, Kaj Raving, Gester…Med […]


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS