Vargjakten som gick över styr

De sköt för många vargar, ja vem trodde att detta skulle fungera med 27 vargar att fälla och 12000 blodtörstiga jägare med vapnen i högsta hugg?

Vargjägarna klarar visst inte av debatten utan ger sig på en motståndares bil för att skrämma honom tilltystnad, smart drag.

Jag är personligen mycket upprörd över denna jakt på ett utrotningshotat djur i vår natur dockintei andra delar av världen. Naturskyddsföreningen gör helt rätt som anmäler Sverige till EU-kommissionen. Detta är inget annat än ett vallöfte som regeringen inte kunde avstå i från med så dystra opinionssiffror i bagaget.

Till och med Moderata ungdomsförbundets ordförande är upprörd över denna jakt.

Bilden är lånad från sidan:

http://akvis.com/en/sketch-tutorial/examples/wolf-sketch.php

9 kommentarer

 1. Istället för att skjuta vargarna borde man fånga in dem och flytta dem till andra delar av landet. Det fanns varg i Stockholm innan människan kom dit och körde iväg alla djur och började bygga betonggetton och vägar över allt. Det är dags att ge tillbaka lite mark till vargarna i Stockholm. Lidingö, Djurgården och Värmdö borde passa ganska bra. Plantera in några vargar där istället för att skjuta de. Ta bort stängslen runt rovdjurshägnen på Skansen på samma gång, så att även de rovdjuren får gå fritt. Samma sak på Parken Zoo i Eskilstuna. Varför håller ni de vita tigrarna bakom stängsel där? Hatar ni tigrar i Eskilstuna?

 2. Hej Medborgare X, för det första finns det inga vita tigrar kvar i Parken Zoo, din fråga om vi hatar vita tigrar är så löjlig så den skiter jag i att kommentera, för det andra så ägnar sig Eskilstunas djurpark åt bevarandeprogram för utrotningshotade djur.

  Parken Zoo låser inte in djur för att vara elak utan för att skydda djuren från människor och för att de ska kunna fortplanta sig för artens fortlevnad.

  Ann-Sofie

 3. Ann-Sofie!

  Åh tusan. Har ni redan hunnit ta död på de infångade vita tigrarna. När jag var i Parken Zoo för ett par år sedan fanns de kvar, men nu har ni Eskilstunabor hunnit ta död på dem alltså. Tråkigt. Kunde ni inte ha släppt ut dem istället. Det finns ju gott om plats för tigrarna i markerna runt Eskilstuna.

  För övrigt är inte vargen utrotningshotat. Det finns tiotusentals vargar i Europa och lika många till i Kanada.

 4. Vargen är ju inte alls utrotningshotad. Vad är det för myter du sprider?

 5. Hej igen!
  Tiger hannen bet ihjäl honan och Parken Zoo kan inte ha en ensam tiger kvar så den har fått eller kommer att få en ny grupp att bo tillsammans med i någon annan djurpark.

  Jag gillar inte att man låser in djur men i bland måste människan ta ansvar för att vissa arter inte utrotas.

  Ja visst finns det vargar i världen men inte i Sverige. Din inställning verkar ha en nimby-aspekt.

  Ann-Sofie

 6. Hej Jonny!
  Inte i världen men i Sverige är den det. Varför skulle det annars ha varit förbjudet med vargjakt?

  Ann-Sofie

 7. Hej Ann-Sofie, jag ville bara tacka dig för ett mycket bra och viktigt inlägg!

  Vänliga hälsningar, Åsa.

 8. Tack Åsa!

  /Ann-Sofie

 9. Ann-Sofie, sopa rent framför din egen dörr. Du har missat något viktigt.
  Så här säger Ann-Kristine Johansson, (s)-ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott: ” – Vi stödjer licensjakten på varg. När regeringen lade fram sitt förslag sade vi ja till det och till att börja jakten nu i vinter. I flera års tid har vi talat om att börja förvalta stammen när antalet vargar når upp till delmålet på 210 stycken. Jakt är en del av förvaltningen. Jag tycker helgens jakt har fungerat bra.”(Aftonbladets nätupplaga 2010.01.04).

  Som du ser så har ditt parti haft minst lika bråttom med att införa licensjakt på varg och Ann-Kristine är ju nöjd med hur jakten har fungerat. Frågan är varför ledande socialdemokrater är så tysta och hukar i buskarna i denna fråga.
  Menar du allvar med dina åsikter i rovdjursfrågan bör du bedriva ett kraftigt opinions- arbete inom ditt eget parti.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS