En Piratpartist har manipulerat resultaten i det interna valet

Dagens Nyheter skriver om att även Piratpartiet har drabbats av en medlem som trixat lite med röstsiffrorna i det interna webb-valet.

Men ligger det inte i det partiets grundfilosofi att tänja på gränserna? I och med upptäckten skärper nu partiet sina kontroller av vilka som röster i internvalen på internet.” Skriver DN, men är inte PP emot kontroll?

På PPs hemsida hittar jag detta: ”Brevhemligheten skall upphöjas till en generell kommunikationshemlighet. Det skall alltså bli förbjudet att avlyssna andras telefonsamtal, läsa annans e-post, SMS eller andra meddelanden på samma sätt som det idag är förbjudet att läsa någon annans brev, oavsett tekniken och vem som tillhandahåller den.”

4 kommentarer

 1. 1. ”drabbats”? Varför har det ordet ”” tecken runt sig? 🙂

  2. Pp är inte emot kontroll, valfusk är allvarliga saker och den uppfattningen delar PP liksom övriga riksdagspartier.

  3. PP vill att samma regler som gäller i övriga samhället även ska gälla på internet. Enklast kan jag förklara detta genom att säga att det i grundlagen finns brevhemligheten vilket innebär att staten, eller andra aktörer, inte får undersöka innehållet i korrespondens. Detta är en så pass viktig del i vår lag att det står med i grundlagen vilket är de stolpar det demokratiska samhället vilar på. Piratpartiet vill att samma regler ska gälla även på internet. Du får hemskt gärna förklara för mig vad skillnaden är mellan att jag ska skicka ett papperbrev som är skyddat av grundlagen och ett mejl som inte är det? Då får man dessutom reflektera över vilken otroligt större mängd information som skickas över internet.

  Kortfattat grundlagen, lagarna som det demokratiska samhället vilar på, vill PP ska gälla både online och offline.

  4. Vill du ha mer information om vad för kontroller som utförts kolla piratpartiets hemsida för mer information. Kontrollen har ej utförts på ett så pass integritetskränkande sätt som du försöker få det att framstå här (eller kvällstidningarna gjort möjligtvis).

 2. […] Kommunisternas blogg, VARGEN., Ann-Sofie Wågström´s…, Nemokrati, SJÖLANDER, By á Bladet, Kent Persson (m) blo…, Ravennas blogg, Yttrandefrihet, […]

 3. Hej Kalle!
  Jag har tagit bort citationstecknen och jag har faktiskt varit inne på PPs sida och läst. Jag kopierade ju lite där i från som du kanske ser.
  /Ann-Sofie

 4. Även Klamberg reagerade på nyheten att PP hade kontrollerat valresultatet, dock när han fick mer information så förstod han vad som egentligen hade skett.

  http://feedproxy.google.com/~r/MarkKlamberg/~3/orX94poNKlo/rostning-via-internet-nej-tack.html

  (Från samma blogginlägg)
  Uppdatering. I kommentatorstråden har några läsare reagerat på att jag skrivit ”Piratpartiets funktionärer har alltså gått in och med hjälp av IP-nummer kontrollerat vem som har röstat och hur.” Jag har nu uppfattat att Piratpartiets funktionärer ej kan kontrollera hur enskilda medlemmar röstat utan den aktuella fuskaren har ertappats genom en mer indirekt metod. I enlighet med Christoffer Willenforts kommentar borde det ha stått: ”Piratpartiet har efter att ha upptäckt konstig röststatistik funnit att 41 medlemmar och röster registrerats och avgetts från samma IP-adress. Medlemmen som fuskade erkände då vad han gjort”.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS