RUT-debatten rullar på

Äntligen har de borgerliga tidningarna fått sitt politiska köttben i och med RUT-frågan. Eskilstuna Kuriren och Dagens Nyheter har i stort sätt identiska förstasidor i dag. Stora bilder på kvinnor som städar. Sossarna är så elaka och det är väl inget nedvärderande i att städa hos andra och så vidare. De vet inte till sig av glädje.

Eskilstuna Kurirens ledarredaktion passar också på med att kasta moralkakor på flera socialdemokrater som utnyttjat avdraget. Givetvis har man valt en bild av en kvinna för det ser ju extra illa ut med omoraliska kvinnor eller hur?

Självklart är det politiskt jobbigt men också modigt att de sig på detta avdrag. RUT-avdraget har faktiskt gett några nya jobb samtidigt som det hjälpt människor med olika behov.  Jag har själv träffat småföretagare som  genom detta tagit chansen att starta eget tack vare RUT.

En fråga man bör ställa sig är varför ska en viss typ av jobb inom servicebranchen skattesubventioneras? Det finns människor som har stora behov med att få hjälp med rakning och hårklippning också.

Finns det bättre sätt att använda dessa skattepengar på?

RUT står för övrigt för Renhållning, Underhåll och Tvätt i fall någon undrar. Jobbiga Lisa har också något att säga om saken.

Lisa i RUTan!