De ljuger på oss!

”S saknar  framåtriktad arbetsmarknadspolitk” enligt riksdagsledamoten Peder Wachtmeister (M) och Hillevi Engström (M) ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott. De har ett gemensamt debattinlägg i Eskilstuna Kuriren.

Det är inte sant, vi har konkreta förslag för en framåtriktad politik och jag ska ge några exempel.

Detta stycke är hämtat från vår hemsida:

”Vi vill förbättra möjligheterna för små och medelstora företag att växa genom att sänka skatten för de företag som anställer. Vi vill införa en tillfällig nedsättning av arbetsgivaravgiften för de soloföretagare som gör sin första anställning. Vi vill se ett riktat avdrag för alla som anställer en arbetslös ungdom och införa ett kraftfullt första-jobbet-avdrag för dem som anställer en långtidsarbetslös ungdom.

Vi ska göra det möjligt att vidareutbilda sig – som ung, som anställd, som företagare eller under perioder då man står mellan två jobb. Vi vill öka antalet platser på Komvux, Yrkesvuxplatser, yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning och antalet platser på högskolan. Vi investerar i 100 000 nya jobb, praktik och utbildningsplatser, jämfört med regeringen. 50 000 av dessa platser är utbildning.  Arbetsförmedlingen ska byggas om till en kompetensförmedling med ett brett paket av utbildningsmöjligheter.Vi föreslår en omfattande modernisering av infrastruktur, bostäder och energisystem. Ett utbyggt ROT-program bedöms skapa 15 000 fler jobb, så länge jobbkrisen kräver det. Vi vill avsätta medel för att rusta upp befintliga bostadsbestånd i miljonprogramsområdena.”

Kom inte och säg att vi inte har en arbetsmarknadspolitik och sluta att ljuga på oss.

Ann-Sofie

7 kommentarer

 1. Hahaha. Har du ni blivit centerpartister hela bunten?

 2. Nej , ”du ni” jag har aldrig varit Centerpartist.

  /Ann-Sofie

 3. Men hjälp. Du borde svarat ”jag vi”. Kan du inte svenska efter alla år i socialdeokratisk skola?

 4. *demokratisk ska det naturligtvis vara.

 5. Hej Rasmus, jag citerade bara det första inlägget här, trodde att det framgick även utan citattecken. men jag ska bättra mig och vara tydligare.

  /Ann-Sofie

 6. Jag förstår ändå inte riktigt ditt svar. Fast jag var väl lite otydlig kanske, borde skrivit ”du/ni” i stället. Gick lite fort så det blev mellanslag i stället.

 7. Kom på att det kan vara värt att förtydliga ytterligare.
  Med du/ni menar jag alltså inte att eventuellt nia dig, utan jag menar dig/socialdemokrater i allmänhet.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS