Klart att de ska få bo ihop

Det rasar just nu en debatt om paret Kojefors som båda är i behov av särskilt boende. Ärendet är i full gång och tyvärr ger  tidningarna delvis olika bilder av läget. Det har bildats en grupp på Facebook och det framförs hot.

Idag tog jag själv emot ett samtal från en medborgare idag som undrade hur vi tänkte.

Jag sa att jag tyvärr inte är ansvarig för detta och inte heller hade någon kunskap om hur vuxennämnden ”tänkt”. Jag ville ge honom telefonnumret till ansvarig ordförande men då blev han arg och skrek att vi hade stora problem om vi inte vill veta vad allmänheten anser. Jag hann dock inte svara på detta för han slängde på luren.

Det jag hade tänkt säga till honom var att jag givetvis var intresserad att höra hans åsikt men eftersom detta är ett ärende som är sekretessbelagt så vet jag inte hur nämnden resonerat.

Min kollega Jimmy Jansson skriver bra om detta på sin blogg.

Ann-Sofie

7 kommentarer

 1. Perfekt……..hemligstämpla beslutet så behöver Socialdemokraterna i Eskilstuna stå för sin politik. För ett tag sen var det en rullstolsburen man som inte fick vara pappaledig enligt Eskilstuna Kommun och Socialdemokraterna.

  Är detta Socialdemokraternas politik i Eskilstuna?

 2. Tomas! pesonärenden är alltid sekretessbelagda det är inget Eskilstuna kommun hittat på. Vi sitter inte och diskuterar myndighetsärenden som rör personer då skulle vi bryta mot lagen.

  Ann-Sofie

 3. Du hade inget svar på frågan om politiken som förs i Eskilstuna….. svagt.

 4. Svaret är att mina kollegor som handlägger dessa ärenden följer den lagstiftning som gäller inom dessa områden. Det är den politiken som förs i Eskilstuna.

  Det är inte alltid enkelt att gå in på detaljer när det gäller personärenden av skäl som jag skrivit om. Där emot kan alltid den enskilda människan ge sin bild av saken men myndigheten måste hålla på sekretessen.

  Ann-Sofie

 5. Din kompis Jimmy verkar inte vara lika noga med sekrettesen….

  http://www.s-bloggar.se/p/gr2ft/sjaelvklart-ska-paret-kojefors-faa-bo-ihop

  ” Svaret är att mina kollegor som handlägger dessa ärenden följer den lagstiftning som gäller inom dessa områden.”

  Detta är en kommunal fråga….. Vad är problemet? Får ni inte placera paret i ett gemensamt boende för de ”dumma” borgarna?

  Lagen du hänvisar till….. har borgarna ändrat den efter maktskiftet 2006?
  Luktar riktigt mycket borförklaringar från Ann-Sofie!

 6. Det finns liknande fall i V-ås och där har vi ett annat styre .
  Vad ska man skylla på då ?
  Engagera flera och ändra boende former el.liknande .
  Fram för ett Rödare V-ås.
  Susanne

 7. Det är inte de lokala politikerna som är elaka vilket en del tror utan en lagstiftning som sätter käppar i hjulen.

  Göran Hägglund (KD) är med rätta upprörd. Han sitter på möjligheten att ta initiativ till en ändrad lagstiftning så jag vet inte vad han väntar på, 19 september kanske?

  Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS