Lägre lön för ungdomar tycker borgarna

Det är bra att borgarna är tydliga med sin politik. Att unga människor ska ta jobb med lärlingslöner kan jag dock i vissa fall tycka är bra men när jag ser vad folkpartisen Jan Björklund säger om unga generellt då blir jag faktiskt mörkrädd.

Han sa faktiskt i Svts morgonsoffa: ”De under 23 ska ha en rejält lägre lön, hälften av vad de vuxna tjänar.”

Major Björklund har uppenbarligen panik för nu kommer utspelen slag i slag. Det är betyg på småbarn i skolan, han tycker att vi ska folkomrösta om Euron igen och dessutom är  det försvarsfrågan han gett sig på.

det ska tas krafttag mot ungdomsarbetslösheten det är alldeles klart och vi de Rödgröna har i vårt budgetalternativ tagit fram en hel del insatser. Vi föreslår 100 000 nya  jobb,- praktik- och utbildningsplatser.

Vi har förslag på lösningar som gör att det blir enklare för entreprenörer att starta företag, att ta in kapital, anställa och expandera. Sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag. Vi sänker också kostnaden för att anställa unga arbetslösa. En riskkapitalfond inrättas och ett riskkapitalavdrag införs för att förbättra kapitalbildningen bland småföretagen.

Det är bara några av de förslag som vi har redovisat i den rödgröna vårbudgeten.

Ann-Sofie

1 kommentar

 1. ”Sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag.”

  Har dagens politiker glömt bort vad arbetsgivaravgiften är för något? Att höra från sossar av alla människor att den ska sänkas visar på en enorm historielöshet och troligtvis bristande förståelse för vad arbetsgivaravgiften egentligen är.

  Enkelt sagt är arbetsgivaravgiften löneutrymme som löntagarrörelsen har avsagt sig i förmån för kollektiva försäkringar.

  Att sänka arbetsgivaravgiften (för att sedan ta bort den helt) är en av borgerlighetens främsta propagandaframgångar, som socialdemokraterna tyvärr har svalt med hull och hår.

  Man kan givetvis vara för eller emot arbetsgivaravgiften. Det har jag inga synpunkter på. Men att helt enkelt sänka den är detsamma som som att sänka lönen för de anställda med motsvarande summa.

  Det är detta som det aldrig talas högt om av dagens politiker. Varför gör ni inte det?


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS