”Meningslöst att springa omkring och leka politiskt korrekt lärare”

Det måste vara jättejobbigt att som lärare tvingas leka politiskt korrekt hela dagarna på jobbet. Och jag har full förståelse för att det måste vara jättejobbigt att ”hyckla hela dagarna”.

En av kommunens, vad det verkar, ledande Sverigedemokrater talar ut. Therese Borg som tydligen jobbar på KOMVUX i Västerås trivs uppenbarligen inte på jobbet.  Men hennes partikamrat Kim Fredriksson som toppar SDs kommunlista tolkar det hela som att hon mest tycker att det är jobbigt att pendla.

Det är Eskilstuna Kuriren som hittat en konversation mellan de båda representanterna för lokala SD-gruppen. Det hela avslutas med att de Therese, Kim, Simon och Adam ska jobba politiskt på heltid från första januari 2011.

Ja vi får väl se vad eskisltunaborna anser om detta. Med fyra på heltid så borde de ju kunna ta fram ett förslag till årsplan i alla fall.

En hälsning till Therese, en årsplan behöver inte vara överambitiös, det räcker med att skriva ner några sidor om vad man vill åstadskomma nästkommande år. De ekonomiska underlagen kan man få av tjänstemannaorganisationen. Det enklaste är ju att skriva av det lokala partiprogrammet.

Ann-Sofie

4 kommentarer

 1. Brun/svart röra?

 2. Hej!
  Jag ser att du skrivit om huruvida jag trivs på mitt jobb eller ej. För att du ska slippa spekulera kring detta så kan jag meddela att jag trivs väldigt bra på mitt jobb. Jag har härliga kollegor och underbara elever, och jag har ett brinnande intresse för mina undervisningsämnen. Dock trivdes jag mindre bra med den arbetsbörda som jag hade i april. Jag är en ambitiös lärare som vill ge min elever en bra undervisning, och när man som nybliven lärare inte har läst all kurslitteratur som eleverna har, inte har ett enda underlag för genomgång färdigt , inte har så mycket som ett färdigt prov, ja då blir det tufft. Det tror jag att de flesta pendlande småbarnsföräldrar som dessutom är nyblivna lärare kan instämma i.

  När jag skrev som jag gjorde hade jag i flera månaders tid ägnat sena kvällar och även nätter åt att arbeta, och var utmattad. När min arbetsbörda med tiden har minskat har jag fått tid att sova ordentligt och därmed återfått arbetsglädjen. Dessutom vet vid det här laget mina kollegor och min skoilchef vilken politisk åsikt jag har, och det känns oerhört befriande att nu kunna tala öppet om vad jag ägnar min fritid åt istället för att hålla tyst i fikarummet av rädsla för eventuella negativa reaktioner. Att hyckla var jobbigt, då jag föredrar ärlighet.

  Angående årsplanen så kan jag avslöja att vi i flera månder försökt få tid att börja jobba med en sådan för att visa att vi tar ansvar för den politik som vi förespråkar. Dock är det oss övermäktigt när vi endast har fritid till vårt förfogande. Vår förhoppning är därför att vi ska få möjlighet att arbeta med politiken på heltid och därmed få möjlighet att i en årsplan visa hur vi vill göra Eskilstuna till en bättre kommun att leva i.

  Therese Borg

 3. Hej igen!
  Du får gärna ta bort ett av de tidigare inläggen då de säger samma sak. Eller behålla om du vill, det spelar egentligen ingen roll. Jag skickade en kommentar och då blev det problem med datorn så jag trodde inte att det kom fram. Skickade därför ett nytt. Ber om ursäkt för återupprepningen!

  Therese Borg

 4. Tack för råden angående årsplanen! Dock är det med politiken som med läraryrket, ska det göras så ska det göras ordentligt. Även om inte årsplanen behöver vara överambitiös så behöver den vara väl genomtänkt och inget hastjobb som sätts ihop av stressade fritidspolitiker bara för att få fram den. Det handlar trots allt om viktiga saker som rör hela Eskilstunas befolkning, och då ska årsplanen tas på allvar.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS