Aftonblads-krisen

I dagens DN skriver Peter Wolodarski om krisen för kvällstidningen Aftonbladet och syftar på Littorin-affären. Varken jag eller Wolodarski vet vad Aftonbladet har för belägg för sexköpsanklagelserna mot Littorin. Många vet dock att det inte räcker för att vinna en eventuell tvist.

Det som trots allt är problemet med den här Littorin-affären är detta och jag citerar Wolodarski: ”En statsminister måste inte säga allt han vet, men både Reinfeldt och Littorin borde ha hållit sig till sanningen och avstått från att lägga ut dimridåer. De har agera på ett sätt som väckt misstankar och fått många att känna sig lurade.”

Jag har märkt att en hel del högerjournalister gärna drar in Socialdemokraterna i detta, jag har inte riktigt förstått hur den kopplingen ser ut. Så vitt jag vet gick Mona Sahlin ut och sa ungefär det som Wolodarski säger i sin ledare idag. En bloggare tycker att Mona skulle ha varit helt tyst om saken, jojo, skulle det blå laget varit tysta om detta hände en Sosse? Inte en chans!

Nu gräver man också fram gamla ”affärer” med Per Albin Hansson och Lennart Geijer för lite skit måste ju givetvis hamna på Socialdemokraterna nu annars kan de Rödgröna vinna valet.

Vad Aftonbladet skriver om kan varken Mona Sahlin eller någon annan högt uppsatt Socialdemokrat påverka, även om Reinfeldt påstår att Socialdemokrater ringer runt till landets tidningsredaktioner och försöker få de att ställa elaka frågor till regeringen.

Ann-Sofie

5 kommentarer

 1. Det finns fler gamla affärer än Geijer som luktar illa. Littorins påstådda sexköp skedde 2006. Ett verkligt intressant år – vad hände mer det året?

  År 2006 försökte socialdemokraternas partihögkvarter skada Reinfeldt med en falsk förtalskampanj med skattefusk och sexköp. Det pågick under lång tid. Först efter polisanmälning erkände den dåvarande partisekreteraren Marita Ulvskog att kampanjen drivits från partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm.

  http://www.dn.se/nyheter/kampanjen-kan-tolkas-som-desperation-1.620793?rm

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=106391&a=545976&from=tipsa

  Är det någon mer än jag som ser likheterna?

  Den här påstådda historien är alltså fyra år gammal, men dimper lägligt ner två månader före valet och just när Mona Sahlin har talat i Almedalen. Och i partitrogna Aftonbladet, som aldrig missar ett tillfälle att sabla ner Alliansen.

  Du påstår att du inte förstår kopplingarna till sossarna. Till skillnad från Littorins brott så har smutskastningen från Sveavägen 68 år 2006 verifierats och bekräftats. Och jag tror inte på slumpen.

 2. Hej Ingemar!
  Det finns säkert en massa skit om politiker som man kan rota fram men det påverkar väl inte Littorin-affären.

  Jag sa redan i början av detta att får borgarna bara tänka till lite så kommer detta att vara Mona Sahlin fel också.

  Håhå, jaja….

  /Ann-Sofie

 3. Det finns många outrätade frågetecken i saken. OM Littorin hade varit oskyldig i frågan, varför stannade han inte kvar på posten och anmält Aftonbladet för förtal? Nu anas som vanligt en ”Sossekonspiration” som att man tror att Mona Sahlin har gett AB ”order” vad som skulle skrivas i ärendet. Så går det inte till i svensk press. OM man hade velat ge borgarna generellt en känga, då hade det väl varit mer taktiskt att ”släppa”” nyheten någon vecka före valet, -inte fyra månader innan? Nu handlar det hela faktiskt om en ministers moral (och laglydighet) som med all rätt bör prövas

 4. ” OM man hade velat ge borgarna generellt en känga, då hade det väl varit mer taktiskt att ”släppa”” nyheten någon vecka före valet, -inte fyra månader innan?”

  Fyra månader……när röstar du Jan? I november?

  ”Nu handlar det hela faktiskt om en ministers moral (och laglydighet) som med all rätt bör prövas”

  Tycker du att saken har prövats nu? Brottet är preskriberat……

 5. Du har rätt i en sak Tomas Andersson, det är kortare tid än fyra månader till valet, jag förleddes av en tidigare skribent i texten. Likförbaskat var det INTE någon/några veckor innan valet då en publicering hade skapat större turbulens, -tror du inte det? Det jag menade, är att om Littorin anser sig förtalad och kränkt av Aftonbladets artikel , så borde han låta pröva det i rätten. Det har ingenting att göra med att ett ev. brott är preskiberat. Är han oskyldigt anklagad så borde han väl söka upprättelse (+ ett fett skadestånd) Har du någon susning varför han avstår och dessutom bilxtsnabbt hoppar av trots att han någon dag tidigare talade sig varmt för att fortsätta att regera? Man har rätt att undra…..MYCKET!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS