Aftonbladet och Littorinaffären

Först vill jag säga att jag har ingen uppfattning personligen huvuvida S O Littorin är skyldig eller oskyldig i den så kallade Littorinaffären som Aftonbladet drog i gång och som kanske var det som fick arbetsmarknadsministern att slänga in handduken.

Tre personer anmälde Aftonbladet för förtal och nu läggs anmälan ner. Och vad det tyder på vill jag ha osagt. Det finns dock en moderat bloggare som skrev så här på sin blogg i somras när det begav sig: …”så tror jag att Littorin känner sig lugn och att han kan ljuga om sexköpet och komma undan med det.”

Hummm….

Ann-Sofie

4 kommentarer

  1. Jaha, men du antyder ju att han är skyldig genom att citera en moderat om att han tror att Littorin kan ljuga och komma undan. Faktum är att Littorin är oskyldig i lagens mening, men dömd av allmänheten pga media.

    Frågan är om vi vill ha ett samhälle där angivare går till media och skvallrar och vi får offentliga offer. Det är detta som har upprört många och att man därför har anmält Aftonbladet. Littorin har inte anmält, och det kan nog bero på att han vill fokusera på sitt privatliv, med krav på miljonbelopp från sin exfru och en slitsam vårdnadstvist. Och utöver detta nu även ett rykte om sig att vara sexköpare. Men som väl är kan folk tänka själva och kritiserar Aftonbladet hårdare än Littorin, för Aftonbladet ignorerade att LIttorin nekat och publicerade artiklar och skrev att han inte hade nekat. Detta kommer Aftonbladet lindrigt undan med. Men många förståsigpåare har kritiserat Aftonbladet för detta. Så nånstans har ändå en balans återgått.

  2. Ja, OM Littorin hade haft lite stake (fniss.. jag menar förstås ryggrad! ) så hade han om han var oskyldig till anklagelserna stannat på sin post och tagit ett förtalsmål mot Aftonbladet. Nu ökar ju bara spekulationerna…

  3. Man ska nog inte dra för stora växlar på detta. Endast den som anser sig vara förtalad har rätt att anmäla förtal. Därför ogillades anmälningarna. En annan sal som många har retat upp sig på är att aftonbladet sägs ha ringt till littorins dotter, men telefonen var ju registrerad på Olof, inte lätt att veta att någon annan skulle svara…

  4. Jag antyder inget blev bara lite fundersam på inlägget från den unga moderattjejen. Och S O Littorin verkar inte vilja stämma kvällstidningen för förtal, vad det kan bero på har jag ingen aning om och jag spekulerar inte heller.

    /Ann-Sofie


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS