Att skrämma till lydnad

Nu gör Folkpariet liberalernas ordförande ett nytt betygsutspel. Nu ska eleverna skrämmas till lydnad med att skolk ska synas i betyget. Skolkare ska kunna hämtas med polis anser folkpartiet liberalerna. Vad är det frågan om, har inte polismyndigheten annat att göra?

Vilken urusel idé. För det fösta ska skolan ta reda på vad som ligger bakom att någon elev skolkar, det kan hör och häpna bero på lärare, mobbning, problem hemma och så vidare. Skolan har ett stort ansvar för detta och det ska inte läggas på den enskilda eleven.

Jan Björklund (FP) har en syn på skolan som är omänsklig och helt omodern. Vill han verkligen att barn ska bita ihop, tiga och lida bara för att det inte ska stå på ett papper att man haft ogiltig frånvaro.

Var finns empatin Björklund?

Jag hörde Ylva Johansson (S) på radio och där sa hon att det är viktigt att ta undersöka varför eleven skolkar men media slår upp det som om hon går helt på Björklunds linje.

Ann-Sofie

Alliansfritt Sverige tar också upp detta.

5 kommentarer

 1. vill du ha ett kravlöst samhälle ?

 2. Hej Hoppjerkan! nej det vill jag inte var läser du att jag har skrivit det?

  Jag anser dock inte att man ska lägga hela skulden på barn som förmodligen mår dåligt.

  Ann-Sofie

 3. […] · Permalink Linking blogs (7) Jakob Lundgren » Betygen ska bedöma kunskaper, Högbergs tankar, s-info.se, Martin Mobergs blogg, In Your Face, iakttagaren.blogspot.com, Ann-Sofie Wågström´s Weblog » Att skrämma till lydnad […]

 4. […] till livslång utbildning. God hjälp har  Björklund av media som får det att framstå som om ledande rödgröna företrädare sväljer Björklunds förslag rakt […]

 5. Ett bra inlägg!
  Läste den där gamla artikeln om polishämtning och trodde inte mina ögon.
  Undrade i mitt stilla sinne om det slagit slint i Björklunds huvud. Hur tänkte han?


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS