Ramadan-bord

Jag hörde på P1 i morse som vanligt, idag var det ett inslag om Ramadan. Det var lite kul att höra att de nya svenskar som är muslimer och nu går in i sin fasta har tagit till sig lite av våra seder. Bland annat så förekommer det smörgåsbordens variant så kallade Ramadan-bord sa någon.

Man kan ju lätt tro att fastan innebär att folk äter mindre men enligt en handlare så är det ett riktigt uppsving under Ramadan.

Så jag vill skicka en hälsning till er som tror att människor från andra länder bara ligger samhället till last, så är det givetvis inte.

De nya svenskarna konsumerar varor och tjänster som gagnar vårt gemensamma samhälle, FATTA!

Ann-Sofie

6 kommentarer

  1. Jadå, dessutom är det sed under Ramadan att man ger gåvor till vänner/släktingar och ”allmosor” till fattiga. Något för krämarna att tänka på !

  2. När vi f.ö. är inne på religiösa sedvänjor och bruk, så kanske jag får bidra med en historia: En judisk rabbin och en katolks pater bodde grannar. Don var mycket goda vänner, men hade förstås olika åsikter om religion. En dag sa patern: ”säg Rabbi, varför äter inte du fläsk ? -det är ju en guds gåva till oss människor. När skall jag någonsin få se dig äta fläsk ?” -”På dit bröllop Pater, på ditt bröllop!”

  3. skulle skriva en blogg om detta bla och ledaren tisdag i ek

  4. http://lenaalun.wordpress.com/2009/01/11/kallad-till-ansvar-for-integrationen/

    Kolla en blogg har jag i skåpen.

  5. Svälta när det är ljust, frossa i mat när det är mörkt och knulla som kaniner, är det något att avundas?

  6. Svar till Il Padre: Nej, det är bara att göra likadant om du känner för det !


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS