Välfärd – ordet avskytt av Eskilstuna Kurirens twitterledare

Kurirens Alex Voronov skriver på twitter: ”Välfärd. Jag börjar avsky detta felaktigt använda och missbrukade ord.”

Vad betyder ordet välfärd?

För mig som Socialdemokrat står det för något som vi alla solidariskt betalar för och som vi alla, när det finns behov, får del av. Det är på sätt och vis kittet som håller ihop vårt samhälle.  Grunden fär välfärdssamhället är ett demokratiskt styrt system som omfattar alla.

Vi kan ta sjukvården till exempel, den ska enligt mig inte under några villkor styras av plånboken. Det måste alltid vara hälsan som avgör om du ska in snabbt eller om du kan vänta på behandling. Att köpa sig före i kön är helt förkastligt.

De länder som har välfärdsystem som styrs av plånboken är inga goda samhällen. Där ökar utslagningen och kriminaliteten.

Wikipedias syn på välfärdssamhället: ”Välfärdssamhället eller välfärdsstaten är ett samhälle som lägger stor vikt vid att samhällets välfärd skall komma alla till del, i synnerhet svaga och utsatta grupper. Kännetecknande för ett välfärdssamhälle är därför en omfördelning av resurser till förmån för de individer och de sammanhang som kräver särskilda insatser. Konkret tar detta sig uttryck i till exempel sjukförsäkring, ålderspension och barnbidrag samt insatser till förmån för att gynna arbetslivet och förebygga olyckor och hälsorisker”.

Jag undrar om jag använt ordet i dess ”rätta” bemärkelse enl Voronov nu?

Ann-Sofie

13 kommentarer

 1. Jag hatar denna girighet som präglar vår toppar inom näringslivet, solidaritet idag vad är det? Detta måste vi ändra på i valet.

 2. Välfärd enligt Socialdemokraterna i Eskilstuna;

  Att ej få bo ihop med sin fru på äldreboendet

  http://svtplay.se/v/1956838/94-aring_far_inte_bo_med_sin_fru

  Att ej få vara föräldraledig som rullstolsbunden

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6065074.ab

 3. Hej Tomas!
  Nu är du fel underrättad, att det dröjde innan det äldre paret fick sitt beslut berodde inte på den politiska nivån. De fick vänta på grund av att det inte fanns en tillräckligt stor lägenhet ledig och att det skulle göras en behovsprövning. Detta har inget med socialdemokraterna att göra.

  Mannen i rullstol som inte fick vara föräldraledig beror på att kommunen följde lagen och den stiftas inte av ett särskilt parti utan av Riksdagen.

  /Ann-Sofie

 4. Självklart är det så Ann-Sofie……..ingen skugga skall falla över SAP i Eskilstuna…….att skylla på tjänstemän är lågt Ann-Sofie….lite Göran Persson i för sig.

  Jag tror att det är slut med ert maktinnehav i och med kommande val…..dels ovanstående frågor dels er hantering av ”Golfbanan” och ”Ängsholmen” har gjort att folk i Eskilstuna är trötta på er.

 5. Jag skyller inte på tjänstemännen men saken är den att det är tjänstemän som behandlar ärendena innan de kommer till nämndnivån. Och när media började skriva om saken då var ärendet på tjänstemannanivån.

  Det är sanningen.

  Vad gäller Ängsholmen så vet jag inte vad du menar och frågan om Eskilstuna golfklubb så har det skett en diskussion mellan golfklubben och kommunen där man är ganska överens om hur man ska gå vidare.

  Om folk är trötta på oss eller inte det får väl valresultatet utvisa. Jag får dock den uppfattningen när jag träffar vanligt folk att de är ganska nöjda med hur vi utvecklat kommunen hittils.

  Det finns så klart en hel del kvar att förbättra och det händer ständigt nya saker som blir politiska utmaningar.

  /Ann-Sofie

 6. ”. Jag får dock den uppfattningen när jag träffar vanligt folk att de är ganska nöjda med hur vi utvecklat kommunen hittils.”

  Så låter det alltid….och detta eftersom ni bara rör er i ”era” kretsar.

  När det gäller golfklubben var ni ute och cyklade tills ni och MP tog ett populistiskt beslut och gick emot ”ert” informationsmöte med klubben….så kom inte och snack om någon dialog.

  Och när det gäller Ängsholmen är ni på väg att fatta ett ödesdigert beslut om vissa tomter där ute…

 7. Hej Ann_sofie !

  Självklart skall det mesta av vården skattefinasieras fullt ut.

  Det du och många vänsterpolitiker inte förstår är att den privata
  sjukvården idag ”betar” av långa köer av bl.a höft- och knäledsbyten.
  Ofta gör det på remisser från Landstingen eftersom de inte fixar det själva.

  Privata vårdgivare är otroligt duktiga på att utnyttja tiden fullt ut.
  De landstingssstyrda vårdgivarna står ofta med fina nybyggda
  operationssalar outnyttjade större delen av dygnet, VARFÖR ?

  Utan privatvården så skulle väntetider för icke akuta besvär
  vara längre än bostadskön i Stockholm.

  PS. Tror inte ni förlorar valet i E-tuna som tidigare kommentator hävdar.
  Finns inte tillräckligt många som spelar moderatbandy i den här sta´n……

 8. Ok sitter du i golfföreningens styrelse, ör i så fall vet du mer än jag har fått information om.

  /Ann-Sofie

 9. Det är ett jävla tjat om golfbanan. OM det är en folkhälsoaspekt på det hela, så kan väl golfspelarna låsa sina Merscor och ta en fotpromenad till Sundbyholm eller Nyby ? Att belägga kommunalt ägd mark för ett så fåtal utövare har väl inget stort allmänintresse ? Köp i så fall marken till taxeringsvärdet, -det har ni väl råd till ?

 10. Jag är Sveriges största välfärdsprodukt. När jag fått ordning på min blogg och kan skriva kommer lösningen. Jag har en medpatient här som omvänt mig. Jag är vinnaren mellan två mandatperioder.

 11. Hej Alex Voronov!

  Jag har tips på en vettig människa/jordbrukare.

  Han villl inte prata med mig, som du.

 12. Är golfande något som ska ingå som en skattesubventionerad del i välfärden, eller vad menar Thomas Andersson? För det var väl det inlägget handlade om? Vad välfärd är alltså!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS