Redan kastat in handduken Israelsson?

Det är inte bara kurirens ledarblogg som undrar om oppositionsledaren i Eskilstuna redan har kastat in handduken, jag gör det också.

Han säger att Hans Ekström (S) är har gjort ett bra jobb och är värd sitt arvode och ”om Jimmy Jansson kommer att göra det, det får tiden utvisa”.

Häpp!

Ann-Sofie

22 kommentarer

 1. det är inte så roligt att vara oppositionsledare i Etuna.

  de vet ju att det inte går att vinna valet 😉

 2. Hej Ann-Sofie,

  Eftersom du stängde av kommentarsfunktionen under posten assimilering så får jag svara dig här istället. Du skrev: ”Jag vet inte på vilka grunder skolan har tagit ett sånt beslut. Och eftersom jag inte är insatt så tänker jag inte gissa.”

  Grunden för beslutet är att majoriteten av barnen i de aktuella skolorna har muslimsk bakgrund. Nu när du vet grunden vad tycker du då om sakfrågan, dvs att svenskar måste anpassa sig till detta?

 3. Då var det väl ett önskemål från föräldrarna låter det som. Dessutom fick de väl kasta en massa mat som inte gick åt eller så. Jag tycker att det är bra med föräldrainflytande.

 4. Jag har sedan länge en tidsbegränsning på kommentatorsfunktionen det har inget med ditt inlägg att göra.

 5. Så, hur ser du på saken?

 6. vilken kalle ? jo kalle ! kalle kalle kalle på spången

  förstår inte du kalle att om 99% av barnen är muslimer så är
  det väl lämpligt att avstå från ex fläsk i skolmaten.

  menar du kalle på fullt allvar att vi ska tvinga i dem bruna böner o fläsk ?

 7. Ber om ursäkt, jag såg inte ditt först svar: ”Då var det…”

  Följdfrågan blir då: Hur ser du på det faktum att de barn som inte är muslimer på de aktuella skolorna tvingas anpassa sin kosthållning efter muslimska krav?

 8. Ja som jag skrev så tycker jag att det är bra med föräldrainflytande. För det var väl det som var grunden till beslutet. Det handlar om att ta hänsyn till varandra. Och de barn som äter griskött kan säkert klara sig utan det på skollunchen. Jag ser inget problem med detta.

 9. Att du inte ser något problem med att de barn som inte får äta griskött till lunchen innebär om jag förstått dig rätt att de ska ta seden dit de kommer?

 10. Vad är det för fel på att visa hänsyn?

 11. Det var inget svar på min fråga. Jag tycker absolut att man ska visa hänsyn men det är som sagt en helt annan fråga.

 12. nötkött duger gott åt de svenska barnen…

 13. # Patrik M

  Men inte griskött till de muslimska?

 14. Att ta seden din man kommer, ska alla äta surströmming också? Vilka seder är bra seder och vilka är mindre bra? Människor har olika skäl till att inte äta olika saker till exempel och anser inte att det är något stort samhällsproblem. Men det är alldeles nödvändigt att följa landets lagar och regler. Men vad folk vill äta eller inte kan knappast vara något att bekymra sig över. Det finns massor med andra problem att lösa.

  Till exempel om någon heter Ali eller Muhammed så blir man inte kallad på en anställningsintervju även om man har fina meriter och till och med universitetsutbildning i Sverige. Det är problem som man kan fundera över.

 15. Nejdå, alla ska inte äta surströmming. Faktum är att väldigt få svenskar gör det, vilket du säkert är väl medveten om. Uppenbarligen anser du att svenska/icke muslimska barn ska anpassa sig till religösa krav om att inte äta fläskött i skolan. Eller? Jag kan finna detta märkligt. Religösa krav på anpassning av det offentliga rummet efter religonen bekymrar många i Malmö i alla fall.

  Jag håller med dig om att det är dumt att man inte blir kallad till anställningsintervju på grund av sitt namn. Vad tror du själv att detta beror på?

 16. fattar du inte kalle,,,de muslimska barnen tvingas äta svensk mat,
  svensk mat utan griskött,,,vad är problemet?

  säg inte att du är ännu en insnöad sverigedemokrat ?

  jag hoppas nästan sd kommer in i riksdagen och tvingas anpassa
  sig till verklighetens politik.
  då försvinner de för gott i valet 2014…

 17. Alla vill vi väl ha Jimmy Janssson?

 18. Diskriminering!

 19. Frågan är ju vad du tror att ”diskrimineringen” beror på? <är allt bara arbetsgivarnas fel?

  # Patrik M,
  Tack för din trevliga ton….

 20. Det handlar inte om att ha fel utan mest om rädsla och osäkerhet. Man anställer ofta människor som är lika en själv, det är ett mönster som slår igenom på många områden. Och jag förstår vad du syftar på, visst finns det människor som har gjort fel men det gäller alla oavsett var man är född eller var ens föräldrar är födda.

  Jag vet inte vad du har för erfarenhet av människor från andra länder och kulturer när det gäller arbetslivet. Min erfarenhet från 16 år på ett verkstadsgolv är att asiater jobbar otroligt hårt och är enormt plikttrogna. Finländare likaså. De som det var mest strul med var svenska killar.

 21. @kalle

  vsg

 22. Nej jag syftar inte på brott. Jag syftar på det faktum som du tog upp att man anställer folk som liknar en själv, för visst är det så att det är lättare att anställa människor som är liknar en själv. Skillnaden är vad vi drar för slutsats av detta. Jag menar att detta är alldeles naturligt och mänskligt, så resonerar alla människor såväl infödda svenskar som invandrare. Det är exempelvis ingen slump att olika invandrargrupper bosätter sig där de andra av samma folkslag finns, det är fullt mänskligt och föreståeligt. Likaså att svenskar flyttar ifrån invandrartäta område och bosätter sig där det finns svenskar. Detta har varken med rasism eller främlingsfientlighet att göra. Det har med behovet av identifiering med andra människor att göra och känslan av att tillhöra en grupp.

  Att då genom politik bidra till at stärka dessa ”grupper” ytterliggare med att exempelvis ge vika för religösa krav för vissa grupper är högst kontraproduktivt eftersom det gör att skillnader mellan olika grupperingar förstärks istället för att minskas. Konsekvensken blir att det sociala kapitalet minskar (tilliten mellan folk miskar, idag kör man bara förbi om någon stannat med motorhuven öppen vid vägkanten, det kan ju vara en rånare…), ex anställer man bara folk man vet man kan ”lita” på.

  Bättre då med en assimileringsprincip som innebär att vi närmar oss varandra istället och det självklara är att det då är svenska värderingar och kulturmönster som ska anammas. Dels av detta enkla skälet att vi faktiskt bor i Sverige och svenskarna är i klar majoritet. Dels så har svensk kulltur och värderingar de facto bidragit till att det svenska samhället i mångt och mycket utvecklats i en positiv riktning. Tyvärr så har denna utveckling på senare år brutits och vi faller utför i de flesta avseenden.

  Min arbetslivserfarenhet och generella erfarenhet av människor från andra länder är väl så god som din. Jag har ”t.o.m” människor från andra länder i släkten.

  Visst är det lite lustigt att du avslutade ditt förra inlägg med ”De som det var mest strul med var svenska killar”…

  Det är en del av mina tankar kring ämnet.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS