Vem ”uppfann” ROT-avdraget

Som kandidat till både kommun- och landstingsfullmäktige så gäller det att ha koll på saker och ting. Detta gäller även om man är purfärsk inom politiken.

Jag hittade nämligen detta inlägg på en centerpatistisk kandidats blogg: ”ja till och med att ROT ( centerpartiets politik, som beslutas via staten)ska utvecklas och byggas ut i Eskilstuna enligt store Jimmy Jansson som fått Storhetsvansinne och det LOVAR han Årbyborna, om alla väljer honom.” PB

Här kommer en liten historielektion, ROT-avdraget ”uppfanns” av en socialdemokratisk regering under lågkonjunkturen i mitten av 1990-talet.

Här i Eskilstuna använde sig kommunen av detta avdrag för att rusta upp Fröslundaområdet till exempel.

Nu vill vi Rödgröna utveckla ROT så att det även kan gälla landets stora bostadsområden. Bostadsområden som har några år på nacken och som verkligen behöver rustas upp. Både allmännyttan men även privata hyresvärdar kan inte alla gånger av ekonomiska skäl ta denna kostnad.

Vår nya modell av ROT-avdraget har flera positiva effekter, fler byggjobb, energiåtgärder som spar vår miljö och bättre boendemiljöer för många människor.

Det tycker uppenbarligen inte borgarna är bra.

Ann-Sofie

2 kommentarer

 1. ROT-avdraget har gjort att varenda lyxvilla här på Östermalm har
  renoverats, alltså redan rika personer har fått skattesubventioner.

  Fattar inte att (s) försvarar ROT, hoppas reglerna görs om och endast
  omfattar hyresrätter i miljonprogrammet, hus som idag står och ”ruttnar”.

  Mvh Patrik M(villaägare utan behov av ROT)

  ps.Min tandstatus är rätt dålig så gärna ditt föreslagna TRUT-avdrag 😉

 2. Men RUT-avdrag är också bra. För 270:- har jag fått alla fönstren putsade på alla fyra ytorna. En svensk kille skulle har 35:- per fönster alla fyra ytorna. Det hade jag aldrig gjort för 35:-. Vilket slit!

  Jag tycker det är suveränt med hushållsnära tjänster. Om vi hade kört igång med det som nybildad familj. Så bra det hade blivit. Utan all kamp att få maken att göra något – tvätta golven någon gång. Nej , han var ju egen företagare och hade mer än fullt upp. Så allt låg på mig dygnet runt med barn och hushåll. Vid 40-årsdagen hade jag en upptäckt spridd cancer.

  Jämställdheten omfattar inte alla. Alla pallar inte trycket. Vi som behöver hushållsnära tjänster för att kunna arbeta vid sidan om ansvaret för två små barn bör få skattereduktionen för att själva kunna leverera av vår begåvning och kreativitet.

  Jag pendlade till Ersta Sköndahl Högskola, hade barnen på heltid med maxtaxa på förskola, Calle var knappt 2 år, en värstingvilla på Grangärdet på 208 kvm. Äktenskapet i kris och Svenska kyrkan antog mig inte för att jag var uppenbart utmattningsdeprimerad. SEB hade efter 16 år precis valt att köpa ut mig med 14 månadslöner. De såg också att det fanns inte mer att slita på .

  Jag ber S om att tänka om kring ”pigavdraget” Det är S som har degraderat den svenska kvinnan till pigor.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS