Alliansen, alltid överens eller

Maud Olofsson (C) körde över hela sitt parti i kärnkraftfrågan. Hon snyftade och bedyrade att detta skulle leda till mer förnyelsebar energi och INGA statliga pengar skulle det kosta.

Men nu gör Folkpartiet Liberalerna ett utspel trots att Alliansen ALLTID är överens:

”Sverige ska åter igen bli en ledande kärnkraftsnation” skriver partildare Björklund, Tobias krantz högskole, och forskningaminister och E ON Nordics VD Jonas Abrahamsson:

”Vad gäller utbildningar i kärnkraftsteknik har staten under 30 år lagt en död hand över intresset att utbilda sig. När denna döda hand nu lyfts bör staten också förbättra förutsättningarna att möta det ökande behovet av utbildningar inom kärnkraftsteknik.

Vi har därför uppfattningen att staten och industrin gemensamt bör ta ansvar för att bygga ut utbildning och forskning kring kärnkraft i Sverige.”

Undrar hur överens de är om detta?

Ann-Sofie

Alliansfritt Sverige tar också upp detta.

Annonser

2 kommentarer

 1. Att påstå att Maud ”körde över hela sitt parti” är att ta i så byxorna spricker. De hon körde över var gammelstötarna från 1980 som ännu inte vuxit från det årtalet, vilka må ha varit högljudda men ändå i en klar minoritet.

  Vad sedan gäller sakfrågan: snälla säg öppet att ni är emot att forskning och kunskapsutveckling skall få stöd av staten. Det var ju trots allt sosse-regeringen Carlsson II som införde sen så kallade ”Tankeförbudslagen” som effektivt dödade vår kunskapsbank om kärnkraft så att länder som Sydkorea, Ryssland och Kina(!) nu springer om oss så det visslar om det.

  Säg att du är emot att vi får tillbaks och utvecklar denna kunskap som gått förlorad så att svenska folket öppet kan få deklarera sin avsky åt denna framstegsfientlighet.

  /Micke

 2. Håller med fp i kärnkraftsfrågan samt deras förslag om att förstatliga skolan…

  tror vi får ett nytt parti i sverige efter valet; ”de nya socialdemokraterna”.

  Varför röstar så många på m i riksdagsvalet när de röstar på s i kommun/landsting ?
  Får vi analysen redan den 20:e kanske ?

  Känns hopplöst att vinna riksdagsvalet när de rödgröna kommer med så korkade förslag; skattesänkningar för pensionärer istället för en höjning av garantipensionen, maxtaxa på dagis hittar inga fattiga ensamstående, de betalar inte ens maxbeloppet idag…skälla i fyra år på jobbskatteavdraget men sen acceptera det..


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS