Misstag eller medvetet vilseledande

Nu råder det ett ”krig” på våra gator och torg. Det brukar populärt kallas valrörelse och alla knep verkar vara tillåtna.

Vi är ju trots allt bara människor och kan gör fel men jag blir lite fundersam när jag fick höra att moderaternas Nils Brown, politiks sek. i Eskilstuna plötsligt på en debatt röstade för fria bussresor för stadens elever.

Moderaterna har nämligen lagt en motion om att ta bort de för eleverna viktiga bussresorna. Senast i tisdags var motionen uppe för beslut i kommunstyrelsen. Vi dvs S, V och MP röstade för att motionen skulle svslås medan M röstade för motionen alltså för att ta bort de fria bussresorna.

Nästa ”misstag” stod Moderaternas toppnamn för, Kjell-Erik Israelsson röstade i en debatt för att skatten för pensionärer skulle vara samma som för löntagarna. Hoppsan det finns inget sånt förslag från de borgerliga partierna inför den kommande mandatperioden. Man tycker att skatteklyftan ska bestå.

Är det ett medvetet vilseledande i en strid där allt är tillåtet eller kommer  Brown och Israelsson inte ihåg sin egen politik, ja man kan ju undra.

Ann-Sofie

Uppdatering: En moderat har påpekat att de vill ha avståndsrelaterade bussresor, vilket i sig betyder att de fria bussresorna försvinner.

För oss betyder fria bussresor att alla kan till exempel fritt välja skola och gå på en fritidsaktivitet. Det ska inte bara vara förbehållet de som har långa avstånd.

3 kommentarer

 1. Hej Ann-Sofie,

  Det stämmer att vi moderater har en motion om ett avskaffande av de fria bussresorna för alla skolevever i Eskilstuna. Det vi yrkar på är att införa en avståndsgräns för att erhålla fria bussresor.

  Så snack om att alla knep är tillåtna samt vilseledda gäller även här tydligen!

  Hälsningar

  Jari

 2. Har vi inte medier som skall tala om sånt……

 3. Valfu(s)k valfu(s)k valfu(s)k 😦


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS